Dimecres, 8 de maig de 2024
coronavirus

El Pallars es blinda econòmicament per fer front al coronavirus

Diversos ajuntaments pallaresos han emprès mesures per tal de pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia

Tomàs Garcia Espot 6 d'abril de 2020 a les 11:32
L'Ajuntament de Tremp ha estat un dels primers en aplicar aquestes mesures | Jordi Ubach
En les últims dies diversos ajuntaments pallaresos han anunciat paquets de mesures per tal de fer front als efectes econòmics derivats de la crisi de la Covid-19. Un dels primers a fer-ho va ser l'Ajuntament de Tremp, que el 30 de març va fer públiques les quotes dels serveis municipals que es deixaven de cobrar, entre les quals s'hi inclouen, per exemple, les de l'Escola Municipal de Música o de l'Escola Bressol. 

A més, tal com va informar el consistori, també preveu deixar de cobrar lloguers o taxes a privats per l'ús d'instal·lacions municipals, com ara el servei de cinema de La Lira, o bé el servei de coworking a la Incubadora de Tremp, el cobrament de la qual ja ha estat suspès al no considerar-se com un servei essencial. 

Pel que fa als impostos com el de béns immobles (IBI), vehicles, activitats econòmiques (IAE), del cementiri i dels guals, entre d'altres, l'ajuntament trempolí està a l'espera de poder ajornar-los o bé fraccionar-los. Aquests depenen de l'Oficina de Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida, amb la qual es va reunir per tal de fer-ho possible. 

Sort ajorna el cobrament de les taxes municipals

Per la seva banda, l'Ajuntament de Sort ha informat que les taxes de clavegueram, cementiri i de vehicles de tracció mecànica (IVTM) no es carregaran fins al proper 21 de maig. Per altra banda, els rebuts no domiciliats amb termini de pagament el 29 d'abril es poden ampliar fins al 25 de maig.

Per a sol·licitar-ho cal posar-se en contacte amb l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida (OAGRTL), accedint a aquest enllaç si es disposa d'indetificació electrònica o enviant un correu a l'adreça oafrtl@diputaciolleida.cat en cas de que no se'n tingui. Per a més informació, feu clic en aquest link.

Els regidors poblatans renuncien a les dietes dels plens

Pel que fa a altres ajuntaments pallaresos, el de la Pobla de Segur també ha anunciat una sèrie de mesures econòmiques, com ara la suspensió del cobrament de quotes de menjador i de l'Escola Bressol, així com de les activitats esportives ofertes pel pavelló d'Esports. A més, les regidores i els regidors poblatans deixaran de cobrar les retribucions pertinents als plens, una mesura que ja va demanar el grup socialista del consistori poblatà. 
 
Continuant al Jussà, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà ha deixat en suspens la liquidació de tributs que comporten notificació col·lectiva (aigua i vehicles), com també dels de contraprestació, com són els de guarderia i ocupació de la via pública, tal com va anunciar en un ban l'alcaldessa de la localitat, Rosa Amorós. 

Per la seva banda, el municipi de la Torre de Capdella no té previst anul·lar o cancel·lar cap dels tributs municipals. Ara bé, una de les mesures que s'aplicaran és aplaçar el pagament del lloguer dels habitatges que són propietat del consistori, tal com ha fet la pròpia Generalitat de Catalunya amb els habitatges protegits. 

Pel que fa a Esterri d'Àneu, fonts de l'ajuntament han informat a Pallars Digital que segurament deixaran en suspens la liquidació de tributs, alhora que estan estudiant què fer amb la taxa de terrasses de bars i restaurants. En aquest sentit, afegeixen que primer "cal analitzar com sortirem d'aquesta crisi per estudiar com ho farem”. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació