Diumenge, 28 d'abril de 2024
coronavirus

La Pobla suma un nou cas de coronavirus mentre es ralentitzen els nous contagis a la demarcació

Aquest divendres hi havia ingressades 17 persones amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal i ja són 75 els casos confirmats al Pallars

Jordi Ubach Llorens 4 d'abril de 2020 a les 10:16
Entrada principal de l’Hospital del Pallars de Tremp | Jordi Ubach
Un nou positius detectat aquest divendres a la Pobla de Segur ha fet augmentar a 75 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. El municipi poblatà, on s’ubica el Centre Geriàtric del Pirineu que pateix un brot important, segueix liderant el nombre de contagis al Pallars, amb 46, seguit dels 9 de Tremp i dels 5 de Sort. 

A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per habitant, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla de Segur té la segona xifra més alta de tot Catalunya, només per darrera de Castellbisbal.


Així, el Pallars Jussà ja acumula 63 positius, dels quals i a banda dels 55 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis es manté als 12 i s’han donat a Sort (5), la Guingueta d’Àneu (2), Esterri d’Àneu (2), Espot (2) i el positiu d’Alt Àneu.

De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 17 -el mateix nombre que dijous- es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Totes les persones ingressades estan aïllades a planta. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Una mort i dos altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest divendres sis morts per coronavirus -un dels quals a l’Alt Pirineu i Aran- i 30 nous contagis. Al Pirineu s’ha donat l’alta hospitalària a dos persones en les últimes 24 hores i les altes acumulades són 54. Es ralentitzen els nous contagis a la demarcació, on ja s'acumulen 75 morts i 991 casos positius.

A nivell català, aquest divendres ha tornat a baixar -amb 173- la xifra de morts en les últimes 24 hores, mentre que l’estat espanyol s’han sumat 932 morts més per coronavirus i és ja el país d'Europa amb més contagis.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació