Diumenge, 28 d'abril de 2024
coronavirus

Detectats 10 positius més a la Pobla que eleven a 74 els casos de coronavirus al Pallars

Aquest dijous hi havia ingressades 17 persones amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal del Pallars

Jordi Ubach Llorens 3 d'abril de 2020 a les 09:24
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Jordi Ubach
Deu nous positius detectats aquest dijous a la Pobla de Segur han fet augmentar a 74 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. El municipi poblatà, on s’ubica el Centre Geriàtric del Pirineu que pateix un brot important, segueix liderant el nombre de contagis al Pallars, amb 45, seguit dels 9 de Tremp i dels 5 de Sort. 

A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla de Segur és la que té la xifra més alta de tot Catalunya, per damunt fins i tot d’Igualada o de diverses ABS de Barcelona amb alts índexs de positius.


Així, el Pallars Jussà ja acumula 62 positius, dels quals i a banda dels 54 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis es manté als 12 i s’han donat a Sort (5), la Guingueta d’Àneu (2), Esterri d’Àneu (2), Espot (2) i el positiu d’Alt Àneu.

De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 17 -una persona menys que dimecres- es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Totes les persones ingressades estan aïllades a planta. Cal tenir en compte també que ahir quatre pacients van ser donats d’alta i posteriorment traslladats a l’Hotel Segle XX de Tremp, que s’ha habilitat com a hospital de campanya.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Tres morts i 10 altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest dijous set morts per coronavirus -tres dels quals a l’Alt Pirineu i Aran- i 64 nous contagis. Al Pirineu s’ha donat l’alta hospitalària a 10 persones en les últimes 24 hores. En tot l'episodi, a la demarcació hi ha hagut 69 morts i 961 casos positius.

A nivell català, aquest dijous la xifra de morts s'ha començat a estabilitzar amb 242 en les últimes 24 hores, mentre que a l’estat espanyol continua creixent: en suma 950 en un dia i supera els 10.000.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació