Dimecres, 1 de maig de 2024
coronavirus

Es manté el nombre de persones ingressades per coronavirus al Pallars

L’Hospital del Pallars té 15 persones ingressades amb Covid-19, el mateix nombre que ahir

Jordi Ubach Llorens 26 de març de 2020 a les 22:44
Accés a Urgències de l’Hospital del Pallars de Tremp | Jordi Ubach
L'Hospital Comarcal del Pallars manté aquest dijous els casos de Covid-19. Segons el Departament de Salut, 15 persones es troben ingressades amb coronavirus al centre pallarès, el mateix nombre que dimecres. Totes les persones ingressades estan a planta i sis són residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. 

En les últimes 24 hores no s’ha donat cap alta hospitalària, però l’hospital de Tremp ja n’acumula cinc en tot el període i una d’elles és la del primer pallarès amb coronavirus. Pel que fa a les morts registrades en tot el període, a les dels dos avis de la residència de la Pobla cal sumar-hi les quatre que s’han produït des del passat diumenge. Totes elles, segons ha avançat Segre, són d'usuaris de la residència d’Àger.

El director assistencial de l’Hospital del Pallars, Eduard Sanjurjo, ha explicat aquests últims dies en declaracions a Pallars Digital que la capacitat de l’hospital segueix “estable” i que de moment es poden absorbir els nous casos de Covid-19 que s’estan diagnosticant al Pallars. Malgrat això, Sanjurjo ha avisat que els propers dies seran els més “crítics”. 

Milloren els avis confinats del Centre Geriàtric de la Pobla

També arriben bones notícies del Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla de Segur. El metge del centre, Ramon Mitjana, ha assegurat a aquest diari que els vuit avis i àvies confinats a la mateixa residència evolucionen favorablement. A més, segons ha explicat, aquest dijous s’han incorporat tres auxiliars d’infermeria després de la crida que el Centre Geriàtric va fer ahir dimecres.

El brot de la residència poblatana ha deixat, per ara, dos persones mortes i sis residents hospitalitzats, mentre que vuit usuaris més presenten simptomatologia lleu i estan confinats a la mateixa residència.

14 nous contagis a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut avui dos morts per coronavirus i 33 nous contagis, dels quals 14 han estat a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. Els casos de Covid-19 en tota la demarcació s’eleven, d’aquesta manera, als 352. A Catalunya, aquest dijous ha estat el dia amb més víctimes mortals.

Val a dir que Salut no desglossa cap d’aquestes dades per comarques; ni d'on provenen les persones traspassades, ni de quines comarques són els nous contagis diaris. Per tant, no podem precisar quants d’aquests casos han succeït a les comarques pallareses. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació