Diumenge, 28 d'abril de 2024
coronavirus

VÍDEO: «Quedeu-vos confinats, el coronavirus és molt contagiós»

Neus Calvelo, infermera i veïna d’Estaron afectada pel coronavirus, explica la seva experiència personal en quarantena

Jordi Ubach Llorens 25 de març de 2020 a les 17:39

Neus Calvelo és una de les quatre persones infectades per coronavirus al Pallars Sobirà. És veïna d’Estaron i treballa d'infermera a Espot i a la Guingueta d’Àneu. Des de fa justament una setmana viu una situació inèdita, ho fa sola, en un sòtan del seu domicili. Demana a la gent que es mantingui confinada i que eviti els desplaçaments, mentre avisa que el coronavirus és “molt contagiós”.

Per explicar la seva experiència personal i per conscienciar la ciutadania, Calvelo ha enregistrat un vídeo on explica d’una manera molt didàctica la simptomatologia que va patir els primers dies. Ara assegura que es troba molt millor i que actualment ja no té febre ni mal de cap, però que els símptomes van canviant a mesura que passen els dies. “Actualment estic com constipada, amb molta mucositat”, assegura.

Consultada per Pallars Digital, confessa que el que porta pitjor és estar sola i conviure amb la seva família just al damunt, amb qui no pot tenir contacte. Es comuniquen per Whatsapp i també a través de videotrucades, i explica que els veïns la venen a saludar i ella els correspon des de la finestra. De moment, però, haurà d’esperar uns quants dies més per tornar a veure  els seus amb relativa normalitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació