Divendres, 19 d'abril de 2024
esllavissades

La reobertura dels accessos a Mont-rebei, sense data

Els geòlegs conclouen que cal sanejar un segon bloc "inestable" molt a prop del que va caure dissabte

Redacció 30 de gener de 2020 a les 11:08
Agents Rurals comprovant l'esllavissada de passat dissabte | Agents Rurals
Els accessos al congost de Mont-rebei, tancats des del passat dissabte a causa del despreniment d'un bloc de pedra al camí de la zona de Corçà, romandran clausurats sense data de reobertura. Els geòlegs han inspeccionat la zona on es va produir l'esllavissada i han conclòs que caldrà sanejar un segon bloc, situat molt a prop del que es va desprendre dissabte, que han qualificat d'"inestable".

Ara el que caldrà fer és un nou estudi per tal de concretar la manera en què s'haurà de sanejar aquest segon bloc per tal de millorar les condicions de seguretat del camí d'accés a Mont-rebei. Tant des de l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga com el d'Àger, a la Noguera, es prioritza la seguretat dels visitants a la reobertura dels accessos a aquest espai natural, que cada any visiten unes 200.000 persones.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Brugués, ha assegurat en declaracions a Segre que fins que no sàpiguen què s'ha de fer i el cost que suposaran aquestes actuacions, els accessos continuaran tancats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació