Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Aturades les activitats del programa «Esport Blanc Escolar» 2020 per manca de finançament

Els consells comarcals denuncien que el Govern els deu el 20% del finançament de les dues darrers anualitats

Jordi Ubach Llorens 8 de gener de 2020 a les 16:28
Alumnes en una sessió passada del programa Esport Blanc Escolar | ACN
Els Consells Esportius del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, l'Alt Urgell i el Solsonès han aturat “provisionalment” el programa Esport Blanc Escolar (EBE) 2020. Segons ha pogut saber Pallars Digital, l’aturada de l'activitat respon als retards en el cobrament d'una part de les subvencions del Consell Català de l’Esport corresponents a les edicions de 2018 i 2019.

Davant d'aquesta manca de finançament, els ens esportius, que són els encarregats d’organitzar i coordinar les activitats a les respectives comarques, han decidit plantar-se, tot i que confien en trobar una solució. En una reunió celebrada a Lleida a finals del mes de novembre, el Consell Català de l'Esport es va comprometre davant els nou Consells Esportius implicats a abonar la totalitat de la subvenció del 2018 abans del 31 de desembre, una promesa que no s’ha complert.

L’inici del programa a la demarcació de Lleida estava previst per aquest mateix dimecres 8 de gener, quan el primer grup d’alumnes de la ZER Alt Pallars Sobirà s’havia de desplaçar a l’estació de muntanya de Tavascan per realitzar les primeres classes d’esquí nòrdic. La sortida s’ha hagut d’anul·lar i es preveu que passi el mateix amb totes les activitats previstes a partir d’aquest dijous. 
 

Imatge de la reunió celebrada a finals de novembre a Lleida. Foto: UCEC


2.500 alumnes de tot el país

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques.

L’activitat va néixer el curs 2013-14 i es realitza en horari lectiu durant vuit sessions, que es divideixen en tres dies d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu. En la seva sisena edició, l’any passat hi van participar un total de 2.481 alumnes de 60 escoles de nou comarques, entre les quals el Pallars Jussà i Sobirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació