Diumenge, 26 de maig de 2024
gall fer

​El Parc de l'Alt Pirineu instal·la rètols a Port Ainé per evitar el pas d'esquiadors a zones de protecció del gall fer

Al massís de l'Orri hi ha uns 30 exemplars d'aquesta espècie protegida

Redacció 19 de desembre de 2019 a les 10:09
Un operari col·locant un rètol de zona de protecció de gall fer a Port Ainé | ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha instal·lat a l'estació d'esquí de Port Ainé rètols per evitar el pas d'esquiadors i excursionistes a zones de protecció del gall fer. Marc Garriga, director del Parc Natural, ha explicat que Port Ainé va ser la primera estació de l'estat espanyol que ha senyalitzat les zones de fauna sensibles perquè els esquiadors no hi vagin. Tot, amb la voluntat de no alterar el gall fer mentre està hibernant i que estigui el més tranquil possible.

Ara, aquesta informació s'ha reforçat amb rètols de color groc en detectar que molta gent amb raquetes de neu passava per aquestes zones pròximes al gall fer. Garriga ha dit que al massís de l'Orri hi ha uns 30 exemplars de gall fer, una espècie amenaçada a escala catalana i estatal. Per aquest motiu, a l'entrada dels camins pròxims a zones de gall fer també s'han col·locat barreres per dificultar el pas dels excursionistes. 


La població del Parc Natural de l'Alt Pirineu es va avaluar l'any 2005 en uns 150 exemplars mascles adults, que representen un terç de la població catalana i la població més gran de tota la península Ibèrica.

Garriga ha recomanat els usuaris no ocasionar molèsties a aquests animals, sobretot a les femelles quan estan covant. En aquest cas, segons ha explicat, convé allunyar-se discretament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació