Divendres, 26 d'abril de 2024
comiols

El Govern confia enllestir en sis mesos els estudis previs per a la remodelació de Comiols

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat diu que la voluntat és que el projecte compti amb el "major consens" amb el territori

Redacció 4 de desembre de 2019 a les 09:33
Imatge del cap de Comiols on es veu el rètol d'entrada al Pallars Jussà | ACN
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha confirmat que el projecte del port de Comiols "no està aturat" i ha assenyalat que el Govern "hi està treballant". De fet, Gavín ha explicat que el Departament de Territori i Sostenibilitat confia en tenir enllestits els estudis previs i anàlisis d'alternatives en un termini d'uns sis mesos.

Actualment, s'està en fase d'estudi d'alternatives i tot el que això comporta com ara estudis geològics, encaix paisatgístic i anàlisi de costos. Així els ho ha comunicat Isidre Gavín als presidents comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, Josep Maria Mullol i Carles Isus, donat que el Govern vol que el territori estigui informat de tot el procés.

Gavín ha reconegut que es tracta d'un projecte "molt costós" però que "la determinació del Govern hi és tota" per tirar-lo endavant. El secretari d'Infraestructures ha dit que és un projecte que no es pot fer de pressa donat que requereix un pressupost públic "molt elevat". Tot i això, el Govern hi "està treballant”, ha insistit Gavín.

L’adequació del port de Comiols és una reivindicació històrica de les comarques pallareses per apropar-se a Barcelona. La demanda ha tingut un llarg recorregut històric si es té en compte que ja es va reclamar als diferents governs de la Generalitat presidits per Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas. En cap moment, però, es va materialitzar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació