Divendres, 26 d'abril de 2024
educació

La Pobla de Segur tindrà un centre de formació professional d'Esports de Muntanya

Signat un protocol entre el Departament d’Educació, la Diputació de Lleida i els Ajuntaments de la Pobla i la Torre de Capdella per establir les principals línies d’actuació

Redacció 3 de desembre de 2019 a les 17:18
El nou centre de formació s’ubicarà a l’edifici de l’Espai Raier | Diputació de Lleida
El Departament d’Educació, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella han signat aquest dimarts al migdia un protocol d’intencions per promoure els ensenyaments professionals d’esports de muntanya a la comarca del Pallars Jussà. L’acte de signatura i de presentació ha tingut lloc a la sala de plens de la Pobla de Segur, població que acollirà un centre de formació professional (FP) específic en esports de muntanya. Es tracta de la primera formació d’aquestes característiques que s’impartirà a tot Catalunya.

El Jussà compta amb un entorn natural propici i d’interès general per a les activitats esportives i amb l’Institut de la Pobla, que és un referent d’èxit en FP d’esports d’hivern, de muntanya i escalada, fets que han motivat dur a terme aquest protocol. Concretament, l’han signat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, el president de la Diputació, Joan Talarn, l’alcalde de la Pobla, Marc Baró, i l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau.

Amb la signatura d’aquest protocol es pretén establir les línies d’actuació, que es concretaran en un futur acord de col·laboració per consolidar a la comarca la FP relacionada amb els esports de muntanya. A banda de la creació d’un centre específic, que s'ubicarà a l’edifici de l’Espai Raier, es vol oferir un pla d’estades formatives, destinades a esportistes i a alumnat dels centres educatius, per facilitar l’adquisició de competències professionals relacionades amb aquests esports.
 

Les autoritats durant la signatura del protocol d’intencions. Foto: ACN


També es vol organitzar un programa de formació contínua adreçat a diverses entitats i a cossos especials i d’emergència, com Mossos d’Esquadra o Bombers de la Generalitat. El conveni preveu la col·laboració de les empreses i organitzacions empresarials de la zona d’influència i del sector, com també de les fundacions i entitats sense afany de lucre que hi vulguin aportar.

Amb protocol signat avui, el Departament d’Educació es compromet amb la formació específica en els diferents àmbits, la Pobla a facilitar l’edifici i les instal·lacions per ubicar el centre específic, la Torre de Capdella a aportar instal·lacions complementàries per a la formació d’àmbits d’alta muntanya, la Delegació del Govern a coordinar les actuacions a nivell local i institucional i la Diputació a donar suport mitjançant recursos destinats a equipaments i infraestructures.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació