Divendres, 26 d'abril de 2024
El Gran Recapte

GUIA: Tot el que has de saber per col·laborar amb el Gran Recapte d'aliments

Entre aquest divendres i dissabte la campanya desplegarà quasi 3.000 punts de recollida arreu de Catalunya

Redacció 22 de novembre de 2019 a les 10:44
El Gran Recapte en un supermercat català | Martí Albesa
Arriba una nova edició del Gran Recapte, una de les principals campanyes de recollida d'aliments bàsics. Tindrà lloc aquest cap de setmana, el divendres 22 i el dissabte 23 de novembre. L'any passat, la campanya va recollir 4.310.000 kg en més de 2.926 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 28.313 persones voluntàries.

Les comarques pallareses, un any més, s’uneixen també a la iniciativa. Al Pallars Jussà seran cinc els supermercats on es portarà a terme el recapte, en el que hi participaran una vintena de voluntaris de les entitats socials APROP, Reintegra, Alba Jussà i alumnes i professors del Col·legi Maria Immaculada i de l’Institut de Tremp. La jornada ha començat aquest matí amb una benvinguda als voluntaris per part del president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol.

Al Pallars Sobirà la campanya també la lideren els Serveis Socials del Consell Comarcal, adherits a la iniciativa de l’Associació del Banc dels Aliments de Lleida i amb la col·laboració de Creu Roja Pallars Sobirà i Càritas Sort. En aquesta 11a edició del Gran Recapte, la recollida d’aliments es farà en una desena de supermercats i comerços repartits arreu de la comarca.

Aproximadament un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya i els quatre Bancs d'Aliments, que organitzen la campanya sense ànim de lucre, pretenen, precisament, que aquestes persones no esdevinguin persones marginades. Aquí t'expliquem com trobar el punt de recollida més proper i quines alternatives hi ha si no pots participar en la campanya d'aquest cap de setmana.

 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació