Dissabte, 20 de juliol de 2024
pesca

Agricultura i els pescadors de riu aposten per una pesca més sostenible en les zones intensives

El model de pesca que retorna en vida els peixos al riu augmenta i els permisos sense mort s'han triplicat

Redacció 19 de novembre de 2019 a les 10:14
La pesca sense mort ha augmentat els últims anys | Agricultura
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i les societats de pescadors van realitzar, a finals de setembre, un balanç de les últimes temporades referent a la gestió i evolució de les zones de pesca controlada intensiva. En aquest balanç es va posar de manifest que la visió sobre la pesca continental està canviant, i que els pescadors aposten per realitzar una activitat recreativa sense mort, fonamentada en la persistència i l’ús sostenible dels recursos.

La pesca sense mort es practica durant més dies a la setmana que la pesca amb mort, i això contribueix a una major estabilitat econòmica i turística en aquestes zones.


Increment de la pesca sense mort

La pesca intensiva ha estat tradicionalment una pesca amb mort. La valoració de les últimes temporades, segons Agricultura, mostra que els pescadors han incrementat notablement les jornades de pesca sense mort. Així, les dades obtingudes durant els darrers quatre anys en aquestes zones intensives mostren com la pesca sense mort ha passat de representar el 48% a més d’un 73% dels permisos anuals emesos en aquestes zones intensives.

Actualment, els permisos sense mort tripliquen els permisos amb mort. Per tant, s’observa una tendència molt clara cap a la pesca sostenible i respectuosa amb el medi ambient, i també que aquest canvi s’està produint a una gran velocitat. Aquesta tendència, segons assegura el Departament, ha vingut marcada per la pròpia voluntat i conscienciació dels pescadors.

Tot i que cada zona intensiva té unes particularitats diferents de la resta, gràcies a la pesca sense mort es pot afirmar que el fet de repoblar més quantitat de truita no és sinònim de més afluència de pescadors.

Enquestes per a millorar la gestió de la pesca

Per últim, cal esmentar que, durant aquest any 2019, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha realitzat una enquesta on-line als ciutadans que tenien llicència de pesca vigent i havien informat d’un correu electrònic de contacte, de la qual se n’han rebut quasi 12.000 respostes entre pesca continental i pesca marítima.

Un cop tractades les dades, aquesta informació servirà per a millorar la gestió dels trams de pesca i adequar-los a les necessitats dels ciutadans.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació