Dissabte, 20 d'abril de 2024
fauna

​Rescaten 1.000 truites dels tres canals del Pallars Jussà

S'han guardat 50 mascles i 50 femelles autòctones com a reproductors als centres d'alevinatge de Llavorsí i Escaló

Redacció 25 de setembre de 2019 a les 10:14
Rescat de truites al canal de la central de la Pobla de Segur | ACN
Les centrals hidroelèctriques de Molinos, la Plana de Mont-Ros i la Pobla de Segur estan realitzant aquesta setmana les tasques programades de manteniment, un fet que suposa haver de buidar els canals d'aigua. Previ a aquests treballs, l'empresa Forestal Catalana, juntament amb la coordinació dels Agents Rurals, han realitzat el rescat de les truites abans que aquestes hi quedin atrapades.

En total, entre els tres canals que hi ha a la comarca, s'han rescatat uns 1.000 exemplars. La majoria s'han alliberat aigües avall de l'indret on s'han rescatat. Josep Maria Puigarnau, Agent Major de Fauna dels Agents Rurals, ha explicat que de tots aquests exemplars se’n traslladarà un centenar d'autòctons -50 mascles i 50 femelles- als centres d'alevinatge d'Escaló i de Llavorsí per tal d'obtenir cries.

Puigarnau ha assenyalat que en una prova pilot prèvia feta solament amb cinc truites han aconseguit fer sobreviure unes 1.500 cries. Aquestes tenen ara entre 10 i 12 centímetres i aviat es podran retornar al riu. L'objectiu és reforçar les poblacions de truita de la Noguera Pallaresa per tal de fomentar l'exercici de la pesca.

Aquest dimecres està previst que es rescatin les truites de la Plana de Mont-Ros. Ahir ja es va fer aquest exercici a Molinos, amb 150 exemplars, i a la Pobla de Segur, amb 800 truites. Durant el rescat de la Pobla de Segur, que s'ha hagut de començar per sota de la central, s'han tret truites de mida considerable, amb un pes d'entre 6 i 7 quilos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació