Dijous, 2 de maig de 2024
esquí de muntanya

Projecten rutes d’esquí de muntanya i raquetes de neu a la Vall Fosca

L’objectiu és mantenir a la població durant tot l'any gràcies a una proposta esportiva que cada any guanya adeptes al Pirineu

Redacció 13 de novembre de 2019 a les 11:33
Imatge del Tossal de la Calma, a 2.619 metres | Òscar Balsells
L’Ajuntament de la Torre de Capdella, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, projecta convertir la zona que havia d’acollir l’estació d’esquí Vallfosca Interllacs en un gran espai adaptat i senyalitzat amb itineraris d'esquí de muntanya i raquetes de neu. L’objectiu és mantenir a la població durant tot l'any gràcies a una proposta esportiva que cada any guanya adeptes al Pirineu.

Segons ha avançat el diaridelaneu, el projecte preveu quatre grans sectors distribuïts entre els termes municipals de la Torre de Capdella i Sarroca de Bellera, amb una àrea esquiable total de 10.000 hectàrees. De moment les àrees que es preveuen promoure per a la pràctica de raquetes de neu i esquí de travessa són la Vall de Manyanet, la capçalera del riu Flamisell, la vall de Filià, la zona de Riqüerna i el Tossal Tuc de la Cometa.

El mateix portal detalla que el projecte s'anirà desenvolupant per fases. La primera està previst que es faci efectiva aquest hivern i consistirà en la senyalització dels itineraris. En fases posteriors s'ampliaran les activitats a l'esquí freeride i els itineraris de quilòmetre vertical. En tractar-se de recorreguts d’esquí de muntanya i de raquetes de neu, el projecte no preveu la instal·lació de remuntadors.

Un espai “únic” al Pirineu

Fonts de Restneige, empresa que ha desenvolupat el projecte, expliquen que el de la Vall Fosca és “un indret únic al Pirineu” i destaquen que s’hi pot accedir amb transport públic, concretament amb el tren de la Pobla de Segur, parada que es troba a uns 30 quilòmetres. Afegeixen que aquest és “un clar exemple” de turisme sostenible.

La presentació del projecte tindrà lloc el proper dimarts 19 de novembre a l'Espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Barcelona, en una xerrada a càrrec de Jordi Gavaldà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació