Divendres, 19 d'abril de 2024
gastronomia

El «Cordevi» arriba al seu equador amb bones dades de participació

Aquest cap de setmana ha girat entorn a la Fira del Bolet d’Isona i els protagonistes han estat el corder i el formatge

Redacció 29 d'octubre de 2019 a les 10:32
Imatge d’una de les activitats d’aquest cap de setmana | Ajuntament de Tremp
Aquest cap de setmana els protagonistes del festival gastronòmic Cordevi, que organitza l’Ajuntament de Tremp a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, han estat el corder i el formatge ecològic de cabra, amb dues activitats adreçades al públic familiar.

Amb la Fira del Bolet d’Isona de context, es van organitzar per a aquest dissabte dues activitats en aquest municipi, concretament al poble i estanys de Basturs. La primera va tenir lloc a la granja de Formatges Vilavella, on una vintena de persones van poder veure com és la cria de cabres en ecològic i com s’elaboren diferents tipus de formatges. 

Tot seguit, des de la granja es va fer una excursió amb el Ramat de Casa Quiquet de Basturs fins a la zona dels estanys, un indret de gran bellesa natural i rica en biodiversitat. Allà, un total de 42 participants van gaudir d’un dinar a base de carn de corder a la brasa, coques de recapte de Forn Constante, amanida de l’Hort d’Alzina de Tremp i dolços del Forn de pa Montsec de Tremp.

Des de l’organització, el balanç que es fa d’aquesta primera meitat del festival és molt positiva, tant pel que fa al nombre de participants com a la bona resposta i comentaris dels mateixos i dels productors que acullen esdeveniments. Fins ara s’han dut a terme activitats a la vinya, visites a explotacions ramaderes de vedella, tastos de cuina de corder i un taller de còctels amb cervesa i ratafia, entre altres.

I per aquest proper cap de setmana, coincidint amb la Fira del Codony de Tremp, hi ha previstes activitats al celler Vila Corona, Sauvella i El Vinyer.
 

Consulta el programa del Cordevi 2019

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació