15 d'abril de 2024
turisme

Augmenta un 173% el nombre de visitants a l’oficina de turisme de la Pobla

L’increment de les visites ateses ha passat de les prop de 2.000 persones de l’estiu passat a les 5.000 d'enguany

Redacció 22 d'octubre de 2019 a les 10:20
Imatge de l'Estació d’Esports i Natura del Pirineu de la Pobla | CCPJ
L’oficina de turisme de la Pobla de Segur, ubicada des del 2018 a la nova Estació d’Esports i Natura del Pirineu, ha augmentat aquest estiu en un 173% el nombre de visitants. En concret, l’increment de les visites ateses ha passat de les prop de 2.000 persones de l’estiu de 2018 a les 5.000 de l’estiu de 2019. Aquestes dades confirmen la tendència a l’alça de l’oficina poblatana, amb un augment mig anual del 15% entre els anys 2015 i 2018. 

A aquest increment de les visites hi ha influït significativament la nova ubicació de l'oficina municipal de turisme, que es troba des del passat mes de febrer a l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu, l’antiga estació de tren. Un edifici renovat que alberga també el centre d’atenció al ciclista i senderista i un espai interpretatiu de la fauna, flora i geologia de les zones naturals més properes. 


Les obres de rehabilitació de l’antiga estació de tren de la Pobla de Segur, realitzades mitjançant el projecte Green Pyrenees Slow Tourism (GPS Tourism), han permès la dinamització d’aquest edifici, que romania tancat des de finals dels anys 80, per tal de promocionar els principis d’ecomobilitat turística i de fomentar els valors de conservació del patrimoni natural i cultural entre la població. 

Segons el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, la renovació de l’antiga estació de la Pobla de Segur ha estat “una inversió productiva i una aposta eficaç” per convertir-la en un “reclam únic” al nostre territori “que aspira a promoure nous models turístics aprofitant l’entorn inigualable” de la nostra comarca. 

El GPS Tourism és un projecte de cooperació internacional finançat pel fons FEDER dins el programa Interreg POCTEFA. Les obres han estat cofinançades per la Generalitat de Catalunya i impulsades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, soci principal del projecte, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació