Dijous, 25 d'abril de 2024
camps de treball

Més de 160 participants en els camps de treball de recuperació de camins històrics de la Vall de Siarb

S'han reobert completament el camí de Racons i el camí de Vinyals de Llagunes, que feia més de 40 anys que estaven impracticables

Redacció 15 d'octubre de 2019 a les 10:32
Dos joves recuperant el camí dels Vinyals | Balmes Blancs
Des del mes d'abril fins a l'octubre d'enguany, més de 160 voluntaris i voluntàries de tot el món han participat en els diversos camps de treball i intercanvis juvenils que ha organitzat l'associació Balmes Blancs que tenen per objectiu la recuperació i el manteniment dels camins històrics de la Vall de Siarb.

Durant els més de deu camps de treball i intercanvis juvenils que l'entitat ha organitzat, s'han pogut reobrir dos camins de l'entorn de Llagunes que feia més de 40 anys que eren impracticables, com són el camí dels Racons i el camí dels Vinyals. S'hi han reconstruït trams de murs de pedra seca, s’han refet diverses canalitzacions d'aigua i s'ha desbrossat i reobert un tram del camí dels Fitosos a Soriguera, entre d'altres actuacions.

El projecte de recuperació i manteniment de camins històrics es va engegar l’any 2016 amb la realització d’un primer camp de treball amb vuit voluntaris de l’Agrupament Escolta La Torxa d’Igualada. En total, des de l'any 2016 fins al 2019, més de 330 voluntaris i voluntàries d'arreu del món han participat en la tasca de recuperació de camins històrics.

Durant l’estada, els voluntaris combinen les diverses tasques del camp amb activitats culturals a la comarca, com ara la visita al Despoblat de Santa Creu de Llagunes, els búnquers de Vilamur o el jardí de roques, així com activitats lúdiques com el senderisme i la pràctica de ràfting a Sort. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació