Dissabte, 27 d'abril de 2024
talarn music experience

Pantaleó i Anaïs Vila arriben a Lo Quiosc amb les seves cançons adaptades a duet

Conversem amb el músic Gerard de Pablo en motiu de la seva visita al Pallars, aquest dissabte, en el marc del Talarn Music Experience

Jordi Ubach Llorens 10 d'octubre de 2019 a les 12:42
Gerard de Pablo i Anaïs Vila visiten aquest dissabte Lo Quiosc | Promocional
La santpedorenca Anaïs Vila i el terrassenc Gerard de Pablo, vocalista de Pantaleó, portaran aquest dissabte una selecció de les seves cançons en format duet a l’espai natural-musical Lo Quiosc de Talarn. L'actuació està emmarcada dins la programació del Talarn Music Experience, festival que enguany ha crescut programant un total de 14 concerts de gener fins a novembre.

Anaïs Vila i Pantaleó s’uneixen per primera vegada per formar aquest particular duet, un projecte fresc, dolç i intimista, en què versionen temes dels seus darrers àlbums. Els temes de Fosc, cançons per veure-hi clar, i de L’Apartament cobren així una interpretació totalment nova, adaptades a aquest duet de veus i guitarres. En concerts acústics, en les distàncies curtes, aquest duet de veus enamora i embriaga.

L’aforament és limitat i el preu de l'entrada és de 10 euros (25 euros si és amb sopar). Els tiquets es poden reservar per WhatsApp al 630 957 087, per correu electrònic a talarnmusicexperience@gmail.com o presencialment a Lo Quiosc. 

Entre els noms que han passat enguany per l’establiment pallarès hi destaquen Cesk Freixas, Pavvla, Elefantes, Koers o Ju, entre d’altres artistes. Un any més, Pallars Digital és el mitjà oficial del festival.

ENTREVISTA A GERARD DE PABLO


A 48 hores per la seva actuació en territori pallarès, Pallars Digital conversa amb Gerard de Pablo, veu de Pantaleó, per conèixer de primera mà què ens espera de la seva tercera visita al Pallars, en aquesta ocasió, acompanyat d’Anaïs Vila.

Què ens portareu l’Anaïs i tu aquest dissabte a Lo Quiosc?

Portarem els respectius repertoris compartits. El que fem és rescatar cançons dels nostres discs i les adaptem a aquest nou format, que és un duet a dos veus i una guitarra. Ho fem en un format més íntim i més proper, amb l’essència bàsica de cada cançó, però despullada.

Què us ha portat a unir-vos?

Ella treballava a Liverpool i em va entrevistar. Em va explicar que també feia música i a partir d’aquí ens vam descobrir i ens vam estar escoltant fins que al cap d’un any vam coincidir a l’estació de Gràcia de Barcelona. Vam restablir el contacte i vam començar a tocar junts, adaptant les nostres cançons. Al cap de poc ens va sortir un concert a Solsona i a partir d’allà va començar a sortir la feina de manera natural i sense cap pretensió. 

Quin balanç fas de la vostra unió?

Estem contents, ha funcionat i la resposta del públic ha estat mol bonica. Sobretot ha funcionat el format, perquè estem parlant d’una guitarra i dos veus. És compromès a l’hora de defensar-se, és un contacte molt directe amb el públic, però tens l’avantatge que et dona facilitat per tocar en qualsevol lloc. Hem actuat des de sales de menjadors particulars, fins a auditoris, bars... tot tipus d’indrets.

Des de la vostra unió, heu tornat a tocar en solitari?

Ella ha anat fent, i jo també. De fet, estem preparant nou disc tots dos. Jo en concret estic fent una aturada i properament començaré amb la promoció del nou disc de Pantaleó, però deixant la porta oberta a seguir col·laborant junts. És un format adaptable a qualsevol ocasió i creiem que és un recurs que tenim i que ens pot funcionar. Les ganes, com a mínim, hi són, i la porta a gravar alguna cosa junts la deixem sempre oberta.

Havies actuat abans al Pallars? Què t’hi esperes trobar?

Doncs sí, vam actuar amb Pantaleó precisament a Lo Quiosc l’any 2017. I després també a la festa major de Farrera. La nostra expectativa no és en quantitat sinó en qualitat. Busquem un lloc on la música se senti acollida i nosaltres també. Hem tingut la sort en aquesta gira de comptar amb un públic que ens ha servit com a coixí per defensar les nostres cançons. De fet, una de les meves millors actuacions va ser amb cinc persones de públic. La qüestió és aconseguir aquesta atmosfera, aquesta química amb l'espectador, i no tant el nombre de gent.

És difícil actuar en territoris allunyats de la gran capital?

Crec que no, a mi almenys no em suposa cap problema. Tant l'Anaïs com jo anem amb pocs músics i tenim facilitat per actuar on sigui. Lo interessant és buscar aquest tipus d’escenaris. El que suposo que és complicat és moure a la gent i com més població tens al voltant, suposo que és més senzill tot. Però pensa que sovint per travessar Barcelona necessites tres quarts d’hora, així que...

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació