Diumenge, 28 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp aprova una moció de suport als membres dels CDR empresonats

El plenari també ha aprovat una moció en suport a la proposta de nous horaris per la línia de tren Lleida-la Pobla

Jordi Ubach Llorens 8 d'octubre de 2019 a les 11:48
Imatge de la sessió plenària d’aquest dilluns | Jordi Ubach
El ple de l’Ajuntament de Tremp ha aprovat aquest dilluns en sessió ordinària una moció en suport als set membres dels CDR detinguts i empresonats el passat 23 de setembre. El text s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts per Tremp i d’ERC, mentre que els regidors de Compromís per Tremp s’hi han abstingut al·legant que la moció els ha estat entregada deu minuts abans de començar el ple.

El text denuncia que el cas dels CDR empresonats “s’hagi tractat com un cas de terrorisme”, que no s'hagi tingut en compte “la presumpció d’innocència dels detinguts” i lamenta que aquest tipus d’actuacions “van lligades a la imminent sentència del procés”. Així mateix, el text denuncia, una vegada més, l’escassa qualitat democràtica de l’Estat per fer “un ús partidista de les institucions judicials”. 

Finalment, la moció defensa la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil, resistent i no violenta; rebutja les actuacions policials desplegades al Vallès Occidental, Vallès Oriental i Osona; exigeix a la Fiscalia la retirada dels càrrecs i acusacions i exigeix a l’Audiència Nacional la llibertat immediata de les persones empresonades. 

El plenari també ha aprovat per unanimitat una moció en suport a la proposta de nous horaris per la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur, així com una moció sobre la sanitat al món rural, totes dos presentades pel grup municipal de Compromís per Tremp. L’alcaldessa, Maria Pilar Cases, s’ha mostrat dolguda amb l’oposició, a qui ha acusat de “mentir” els veïns sobre el projecte del dipòsit d’aigua de Puigcercós.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació