16 d'abril de 2024
fotografia

Una fotografia de la Vall de Riqüerna guanya el 15è concurs «Indrets de la Vall Fosca»

Joan Llimiñana s’ha endut el primer premi amb 'L’eco dels anys'

Redacció 27 de setembre de 2019 a les 10:22
Foto guanyadora de la 15a edició del concurs | Joan Llimiñana
El passat dissabte es van fer públics els noms dels guanyadors del concurs de fotografia Indrets de la Vall Fosca, on aquest any s’han presentat un total de 102 fotografies. L’acte de lliurament va tenir lloc al Museu Hidroelèctric de Capdella i va comptar amb la presència del meteoròleg Francesc Mauri, que després va oferir una xerrada sobre el canvi climàtic.

El concurs consta de quatre categories; un sobre paisatges o indrets de la Vall Fosca; un segon referent als treballs, feines, o activitats que s’hi desenvolupen; un tercer sobre pobles o elements del seu patrimoni; i finalment un últim apartat referent a la fauna autòctona. La millor foto de cada categoria ha rebut un premi de 238 euros i els guanyadors han estat, pel mateix ordre, Jaume Garcia, Carme Ollé, Jaume Charles, Marifà Saboya.

A més, la millor foto del concurs rep un premi especial de 476 euros i un trofeu únic dissenyat per al concurs i fet per la ceramista local, Judit Casalprim. El guanyador d’aquest premi ha recaigut engunay en Joan Llimiñana amb la seva foto L’eco dels anys. Totes les fotos guanyadores es poden consultar a la web de la Vall Fosca.

El jurat està format per tres experts en fotografia vinculats amb el territori com Ferran Grau, Josep Amorós i Francesc Farrús, un representant de la comissió de Cultura, un representant de l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el guanyador o guanyadora del premi a la millor fotografia del concurs de l’any anterior.

15è aniversari del concurs

El concurs de fotografia es va convocar per primera vegada al 2005. Fins al 2015 les fotografies només es podien presentar en paper. A partir d’aquest any, el concurs es va digitalitzar, i ara les fotos es presenten a través de la web. En aquests 15 anys, s’han premiat entre premis i accèssits, un total de 85 fotografies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació