Dissabte, 20 d'abril de 2024
xerrades

Les dones de l'alta muntanya, protagonistes de les 6es Jornades per a l’Excel·lència

Se celebraran el 5 d’octubre i comptaran amb la participació, entre d’altres, de Maria Barbal, Araceli Segarra o Carme Ruscalleda

Redacció 17 de setembre de 2019 a les 11:16
Imatge de l’edició de l’any passat de les jornades | Jornades per a l’Excel·lència
La 6a edició de les Jornades per a l’Excel·lència d’Esterri d’Àneu estarà dedicada a les dones del Pirineu. Sota el títol Les dones a l’alta muntanya, se celebraran enguany el dia 5 d’octubre i comptaran amb la participació, entre d’altres, de l’escriptora Maria Barbal, l’alpinista Araceli Segarra o la cuinera Carme Ruscalleda. 

Aquestes jornades són un espai de reflexió i un punt de trobada de professionals i empresaris de diferents sectors, amb la voluntat d’aportar un impuls social, intel·lectual i econòmic a les zones de muntanya. Cada any es planteja una temàtica d’actualitat i/o d’interès general i es reuneixen professionals d’alt nivell que exposen les seues experiències i debaten sobre les problemàtiques que els afecten i que afecten el territori. 

Conscients que, molt sovint, el paper de les dones ha quedat relegat a un segon pla i amb el propòsit de posar sobre la taula la tasca que aquestes han desenvolupat en l’àmbit de la muntanya, la sisena edició de les Jornades per a l’Excel·lència tractarà, monogràficament, les diferents realitats de dones que, sigui per la seva professió o per la seva trajectòria vital, estan vinculades a aquest context.

Per això, les 6es Jornades per a l’Excel·lència comptaran amb el testimoni de dones que provenen de diferents disciplines i que responen a perfils diversos, però que tenen en comú el fet de mantenir un lligam amb la muntanya. A través de conferències, entrevistes i taules rodones, aquesta edició s’acostarà a les experiències i vivències de dones reconegudes per destacar en el seu camp professional i també de dones anònimes que amb les seves aportacions han fet créixer el nostre territori.

A banda de les anteriorment cotades, també participaran a les jornades la doctora Teresa Vinyoles o Núria Ferrando, presidenta de l’associació de dones feministes La Geganta Desperta. Les jornades es presentaran aquest proper dissabte en tres actes a Tremp (11h, Epicentre), Sort (17h, Oficina Comarcal de Turisme) i Esterri d’Àneu (20h, Ecomuseu).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació