Dimecres, 8 de maig de 2024
municipals 2019

Som Poble finalitza la primera ronda de contactes amb la resta de formacions de Sort

L’agrupació d'electors també treballa per explorar acords polítics al Consell Comarcal

Jordi Ubach Llorens 10 de juny de 2019 a les 10:49
Imatge de campanya de la formació Som Poble a Sort | Som Poble
L’agrupació d’electors Som Poble, força més votada a les eleccions municipals del passat 26 de maig, ha finalitzat una primera ronda de contactes amb la resta de formacions polítiques de la capital del Pallars Sobirà per tal d'explorar vies d’acord.

Segons ha anunciat la formació independent en un comunicat, l’oferta ha estat la d'assumir l’alcaldia i l’equip de govern en minoria per tirar endavant el màxim de propostes polítiques, intentant que siguin “consensuades i pactades amb tothom”. En aquesta primera ronda no s’ha arribat a cap acord concret, però les taules de negociacions, asseguren, han estat “cordials i positives”.

Som Poble també està bastint línies de cooperació a nivell comarcal amb les altres quatre agrupacions d’electors del Pallars Sobirà per treballar conjuntament dins el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Els consellers de Som Poble poden ser clau per donar la majoria a Fem Municipi-ERC o a Junts per Catalunya al Consell.

Per tractar d’aquests temes, aquesta passada setmana també hi ha hagut reunions amb tots dos grups i amb representants de les cinc agrupacions d’electors per conèixer el “projecte de comarca” que presentava cada grup i per explorar els acords polítics que es poden establir. Per Som Poble, “qualsevol pacte d’estabilitat pel Consell Comarcal també pot estar vinculat a un pacte d’estabilitat a l’Ajuntament de Sort i als de la resta d’agrupacions”.

El mapa electoral sorgit de les urnes a la capital del Pallars Sobirà obliga a pactar als guanyadors de les eleccions, Som Poble, si no volen governar en minoria. Però també dona l’oportunitat a la segona força més votada, Fem Municipi-ERC, a signar una aliança tripartit amb Junts per Sort i el PSC. El líder socialista a Sort s’ha mostrat recentment partidari de “parlar amb tothom” per formar govern.

Cens total:1.578
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.23478,20%
Abstencions:34421,80%
Vots nuls:151,22%
Vots en blanc:252,05%
PartitVots%Regidors
SP47438,88%5
FEM-ERC-AM36329,78%3
JxCat24720,26%2
PSC1109,02%1

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Jussà

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació