Diumenge, 28 d'abril de 2024
municipals 2019

El socialista José Antonio Manrique, disposat a «parlar amb tothom» per formar govern a Sort

Les quatre formacions polítiques de la capital del Pallars Sobirà continuen treballant per governar l'ajuntament

Jordi Ubach Llorens 5 de juny de 2019 a les 10:06
José Antonio Manrique, votant el passat dia 26 de maig | PSC
Les quatre formacions polítiques de la capital del Pallars Sobirà continuen treballant amb discreció per a la formació d’un nou govern deu dies després de les eleccions municipals. El mapa electoral sorgit de les urnes obliga a pactar als guanyadors de les eleccions, Som Poble, si no volen governar en minoria. Però també dona l’oportunitat a la segona força més votada, Fem Municipi-ERC, a signar una aliança tripartit amb Junts per Sort i el PSC.

Aquest escenari dona un ampli ventall de possibilitats per formar govern. De moment ja s’han iniciat les converses entre les diferents candidatures. El candidat del PSC, José Antonio Manrique, ha assegurat a Pallars Digital que la seva formació s’ha reunit amb Som Poble i amb Fem Municipi-ERC, tot i que en els dos casos, segons explica, han estat primeres preses de contacte. Manrique s’ha mostrat disposat a “escoltar” i a “parlar amb tothom” i espera propostes, conscient de tenir una de les claus -potser la més important- de l’alcaldia.

El candidat socialista ha explicat que la reunió amb Som Poble va anar encarada a sumar forces per formar govern. Pel que fa a la possibilitat de signar una aliança tripartit amb Fem Municipi-ERC i Junts per Sort, Manrique diu que tot i que ha parlat amb la coalició republicana, prefereix esperar que primer “arribin a un acord amb Junts per Sort”. 

Fonts de Junts per Sort, de la seva banda, han explicat a aquest diari que s’han reunit amb Fem Municipi-ERC i amb Som Poble i que estan treballant intensament en la possibilitat de formar govern.

Cens total:1.578
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.23478,20%
Abstencions:34421,80%
Vots nuls:151,22%
Vots en blanc:252,05%
PartitVots%Regidors
SP47438,88%5
FEM-ERC-AM36329,78%3
JxCat24720,26%2
PSC1109,02%1

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Jussà

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació