Dimecres, 24 d'abril de 2024
municipals 2019

​Raimon Monterde es mostra disposat a «parlar» amb la resta de formacions però no a «estendre la mà» a tothom

El candidat de Som Poble assegura que a Sort s'ha demostrat que la gent "fuig de projectes partidistes"

Redacció 29 de maig de 2019 a les 10:24
Raimon Monterde dirigint-se a la ciutadania durant el míting de campanya | Som Poble
El cap de llista de Som Poble i actual alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha dit que "la gent fuig de projectes partidistes" en les eleccions municipals i ha afegit que a la capital del Sobirà ha quedat demostrat, ja que creu que els veïns voten la llista amb "la gent més adequada" per treballar pel municipi. Som Poble va aconseguir 5 regidors a la capital del Pallars Sobirà, enfront dels 3 de Fem Municipi-ERC, els 2 de Junts per Sort i el regidor del PSC.

Els resultats no donen majoria absoluta, motiu pel qual Monterde reconeix que ara hi ha diferents opcions per governar els pròxims quatre anys. En aquest sentit, el candidat de Som Poble s'ha mostrat disposat a “parlar” amb la resta de formacions però no a “estendre la mà” a tothom per entrar al govern municipal. Segons Monterde, la campanya “ha determinat molt amb qui podem arribar a pactar i amb qui no”, ha assegurat.

El cap de llista de Som Poble no descarta cap escenari però entre governar amb minoria o aconseguir un acord estable pels quatre anys es decanta per aquesta opció a l'espera de reunir-se amb tots els membres de la formació. La de Monterde és la força més votada, però l’alcalde reconeix que si la resta de partits s'uneixen, poden deixar la formació que lidera a l'oposició.

Cens total:1.578
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.23478,20%
Abstencions:34421,80%
Vots nuls:151,22%
Vots en blanc:252,05%
PartitVots%Regidors
SP47438,88%5
FEM-ERC-AM36329,78%3
JxCat24720,26%2
PSC1109,02%1

La “clau” al Consell Comarcal

Al conjunt d'agrupacions d'electors del Pallars Sobirà, aquestes eleccions els han donat quatre consellers comarcals. Això fa que puguin ser “la clau” al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, segons Monterde, que tampoc no descarta que Fem Municipi-ERC i Junts per Catalunya puguin pactar i deixar-los a l'oposició. "Ara hi ha tots els escenaris oberts" ha dit Monterde. Fem Municipi-ERC ha aconseguit 8 consellers i Junts per Catalunya 7

El cap de llista de Som Poble ha reconegut que en l'àmbit comarcal manca un programa que determini la línia a seguir per aquesta legislatura. Disposar d'un programa comarcal pels quatre anys vinents "és la clau per tirar endavant la comarca", ha reconegut Monterde. Igual que es fa un projecte i es tira endavant a nivell de municipi, crec que ha de ser igual a nivell de comarca.
 

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Jussà

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació