Dilluns, 29 d'abril de 2024
economia

Pallars Actiu reivindica polítiques més adequades a les necessitats del Pirineu

La Societat de Foment del Pallars considera una “molt mala notícia” la marxa del Doctor Music i assegura que el territori arrossega una manca d’inversions

Redacció 5 d'abril de 2019 a les 10:34
Imatge d’arxiu de la presentació de Pallars Actiu al Pallars Sobirà | Pallars Actiu
La Societat de Foment del Pallars, Pallars Actiu, que aplega un centenar de socis entre empreses privades i administracions públiques del Pallars Jussà i Sobirà, ha manifestat la seva “gran preocupació” davant la marxa del Doctor Music Festival d’Escalarre, que recordem, ha anunciat aquesta setmana el seu trasllat al Circuit de Montmeló pel veto de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Per Pallars Actiu, aquesta és una “molt mala notícia” per un territori com el Pallars, que assegura, “arrossega des de dècades una manca d’ inversions en infraestructures i unes desiguals condicions estructurals”. La Societat de Foment del Pallars, mitjançant un comunicat, creu que aquest fet no permet als “cada vegada menys habitants” poder “guanyar-se la vida dignament” ni “fer prosperar el territori amb les mateixes possibilitats de partida que a la resta del país”.

Des de Pallars Actiu reivindiquen polítiques “més adequades a les necessitats del Pirineu”, així com actuacions explícites i consensuades amb el territori “que ajudin a revertir l’envelliment de la població, la manca d’oportunitats de la gent jove que vol viure a la zona i la marginació territorial en la que es troben les comarques dels Pallars”, segons asseguren.

Per últim, la Societat de Foment assegura que la celebració del festival hagués suposat la valorització del territori i el seu posicionament a un públic molt ampli que hagués anat molt més enllà dels assistents. A més, hagués representat un potent impuls econòmic que hagués beneficiat a les dos comarques del Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació