Diumenge, 28 d'abril de 2024
sanitat

L’Hospital del Pallars invita a reflexionar sobre l’autonomia dels pacients

En una jornada destinada als professionals de l’àmbit de la salut i que ha comptat amb un seguit de ponències

Redacció 29 de març de 2019 a les 12:25
L’acte va tenir lloc a La Lira de Tremp | Hospital del Pallars
L’Hospital Comarcal del Pallars ha celebrat aquest dijous a Tremp una jornada sobre l’autonomia, organitzada pel Comitè d’Ètica Assistencial per l’Autonomia. L’acte va tenir lloc durant tot el matí a l’Espai Cultural La Lira i va aplegar metges, infermers i personal de tota la demarcació de Lleida.

La jornada va girar a l’entorn de ponències a càrrec de reconeguts professionals, entre ells Ana Urrutia, doctora en geriatria, creadora de la Norma Libera-Care i autora del llibre Cuidar: una revolución en el cuidado de las personas, que promou una atenció sense subjeccions físiques i que està tenint ampli ressò en els mitjans de comunicació.

L’objectiu de la jornada era ajudar els professionals a reflexionar sobre la necessitat d’un canvi de model, més centrat en la persona usuària dels serveis, en el qual es tinguin en compte aspectes com la qualitat de vida, el bon tracte i la dignitat de la persona atesa. Però també escoltar i donar veu als usuaris dels serveis de salut que volen que es preservi la seva dignitat, la seva integritat i que es respectin les seves preferències, opinions i valors.

La jornada ha estat finançada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Tremp i els col·legis professionals de metges, infermeres i treball social de la província de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació