Dimecres, 24 d'abril de 2024
parts

Prop del 40% dels parts que es practiquen a l’Hospital del Pallars són amb cesària

És una xifra superior al 15% que recomana l’Organització Mundial de la Salut

Redacció 19 de setembre de 2018 a les 11:46
Imatge d’arxiu de l‘Hospital del Pallars, amb seu a Tremp | Salut
Gairebé el 40% dels parts que es practiquen a l’Hospital Comarcal del Pallars són amb cesària, segons dades fetes públiques recentment pel Departament de Salut. La de l’hospital amb seu a Tremp és una xifra superior al límit que fixa l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que diu que aquest tipus de parts assistits no hauria de superar el 15% per centre.

Segons el mateix informe, recollit pel diari Ara, en el conjunt de Catalunya el 60% dels hospitals públics practiquen més cesàries de les que recomana l’OMS. Així, un total de 28 centres hospitalaris catalans superen el límit del 15%.

Al capdavant del rànquing s’hi troba el Centre Mèdic Quirúrgic de Reus amb el 62% dels parts practicats per cesària. També l’Hospital d’Amposta suspèn, ja que més de la meitat dels parts que atén tampoc són vaginals. Els segueixen de prop la Clínica Terres de l’Ebre i el citat Hospital del Pallars, amb gairebé un 40% de cesàries registrades.

Per contra, entre els centres hospitalaris que menys cesàries practiquen a nivell català s’hi troba el Josep Trueta de Girona, el Sant Joan de Déu d’Esplugues, l’Hospital de Terrassa i el Moisès Broggi de Sant Joan d'Espí.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació