Diumenge, 28 d'abril de 2024
EN DIRECTE

EN DIRECTE: La vaga general i el judici, minut a minut

Tota la informació relacionada amb el 21-F i el judici contra l'independentisme

Redacció 21 de febrer de 2019 a les 10:23
« Entrades més recents
 17:00 
Jordi Turull: "Escapçant-nos a nosaltres, no s'escapçarà l'independentisme. La violència mai ha format part del meu codi de conducta. Qualsevol acte violent mereix el nostre retret".

 16:59 
Jordi Turull: "Els que som aquí som instruments del clam que es viu a Catalunya, i no al revés".

 16:59 
Jordi Turull: "Escapçant-nos a nosaltres, no s'escapçarà l'independentisme".

 16:59 
Jordi Turull: "L'origen d'aquesta causa té una arrel i és política. Es vol solucionar un problema polític amb solucions penals".

 16:57 
Quim Forn nega haver donat ordres als Mossos per afavorir la celebració del referèndum; informen Aida Morales i Oriol March des del Tribunal Suprem

 16:56 
Jordi Turull denuncia que es vol "escapçar" l'independentisme i critica que tota l'acció de les acusacions ha destil·lat la voluntat d'"escarmentar"

 16:55 
Jordi Turull, a les acusacions: "Confonen la discrepància amb l'atac i la falta de respecte. Només existeix en mentalitats insegures o autoritàries".

 16:53 
Jordi Turull: "Les acusacions confonen la discrepància i la crítica amb els atacs i les faltes de respectes".

 16:52 
Quim Forn condemna la violència i reivindica els seus principis polítics: "Estic convençut que només des del diàleg podrem resoldre aquest conflicte polític"

 16:52 
Quim Forn torna a demanar la llibertat al Suprem i recorda que es va a presentar a declarar convençut que no havia comès cap delicte.

 16:51 
Quim Forn, a la Fiscalia: "La realitat dels fets els desmenteix quan diuen que no es persegueixen idees polítiques".

 16:50 
Quim Forn: "Les meves declaracions a favor del referèndum mai van intervenir en la tasca de la policia".

 16:50 
"Els Mossos sempre van complir amb les ordres judicials", afirma Quim Forn.

 16:49 
Quim Forn reivindica el caràcter pacífic de l'1-O i les manifestacions de la tardor del 2017: "Mai es va animar cap acte de violència, sempre es van fer crides al pacifisme".

 16:48 
Quim Forn reivindica la voluntat de diàleg del Govern i lamenta que les demandes de fer un referèndum mai no van obtenir resposta.

 16:47 
Quim Forn reivindica l'1-O i assegura que no es va votar contra res ni contra ningú. "La gent va anar a votar amb plena consciència d'exercir el seu dret a vot", defensa l'exconseller.

 16:45 
És el torn de Quim Forn: "Nego que la meva actuació tingués per objectiu liquidar la Constitució utilitzant la violència".

 16:44 
Raül Romeva acaba la seva intervenció assegurant que el judici pot ser una oportunitat de retornar la paraula a la política.

 16:43 
Acaba el torn de Raül Romeva: "Seguirem mirant amb dignitat als ulls dels nostres fills".

 16:43 
"Passi el que passi, seguirem amb la mà estesa per resoldre els problemes que ens afecten a tots", diu Raül Romeva.

 16:42 
Raül Romeva: "Amb la força i la repressió no convenceran aquells que ja se senten desconnectats".

 16:42 
Raül Romeva defensa que el dret a l'autodeterminació s'ha de fer sense violència. "Sempre ho he defensat i ho repetiré tant com sigui necessari", diu l'exconseller.

 16:41 
És el torn de Raül Romeva: "Vam fer un referèndum. I el vam fer com el vam fer perquè no vam tenir alternativa. Fer un referèndum no és delicte".

 16:40 
Raül Romeva: "No és l'odi el que mou a les persones independentistes. El que mou milers de persones és la frustració per una sentència contra l'Estatut, la incomprensió de l'Estat..."

 16:37 
Raül Romeva lamenta l'ús que s'ha donat al concepte d'"odi": "No han pogut aportar ni una sola prova que demostri aquest suposat odi contra Espanya"

 16:35 
Torn ara per a Raül Romeva, que acusa les acusacions de "biaix": "Els informes finals s'utilitzen uns adjectius que volen dibuixar una realitat que mai no ha existit"

 16:34 
Oriol Junqueras demana retornar la qüestió del procés a la "bona política" i fa una ferma defensa del diàleg, la negociació i el pacte. 

 16:33 
Oriol Junqueras: "La meva dedicació a la política ha estat amb la voluntat d'ajudar".

 16:32 
Oriol Junqueras: "Parlar i escoltar és la base de qualsevol enteniment"

 16:30 
L'advocat de Vila diu que sempre va estar en contra de la unilateralitat. Joan Segarra demana al tribunal que sàpiga "individualitzar" el cas de l'exconseller d'Empresa, acusat per desobediència i malversació. Informen Aida Morales i Oriol March, des del Suprem

 16:21 
​​​​​Joan Segarra, advocat de Santi Vila: "No hi va haver aportacions rellevants per part de Santi Vila. No se li poden imputar desviacions".

 16:21 
Joan Segarra, advocat de Santi Vila, nega que l'exconseller o el seu Departament gastés diners en res relacionat amb el referèndum.

 16:21 
Joan Segarra, advocat de Santi Vila: "Vila va dimitir frustrat per no poder segellar una solució dialogada".

 16:21 
Joan Segarra, advocat de Santi Vila, critica que les acusacions han pecat de manca de concreció i no han individualitzat en els acusats.

 16:21 
Joan Segarra, advocat de Santi Vila, reivindica el caràcter "moderat" i "sempre contrari a la unilateralitat" de l'exconseller.

 16:20 
Joan Segarra, advocat de Santi Vila, presenta les conclusions del judici.

 14:47 

 14:42 
Budó sosté que l'única sentència "lògica" és l'absolució i diu que les defenses han desmuntat la rebel·lió i la sedició. La portaveu del Govern argumenta que convocar un referèndum no és delicte i demana que es posi en llibertat "immediata" els acusats.

 14:42 
El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha considerat aquest dimecres com a "probable" que els presos independentistes siguin traslladats a presons catalanes un cop s'acabi el judici oral, si el Tribunal Suprem no hi posa cap impediment. 

 14:41 
Cs denuncia que el Govern s'ha gastat 35.000 euros al febrer per anar a Madrid a assistir al judici de l'1-O que s'ha celebrat al Tribunal Suprem (TS) en els darrers mesos. Aquesta és la conclusió que treu Cs després de diferents preguntes per escrit a l'executiu català sobre aquesta qüestió. En roda de premsa des de la sala de premsa del Parlament, el diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha considerat "indignant i indecent" que el Govern es gasti "quantitats ingents" de diners públics per "pagar-se les seves festes".

 14:02 
REPORTATGE «Més que els quatre mesos de judici, el que és dur són els dos anys de presó». Les famílies dels presos polítics veuen amb escepticisme una sentència mínimament favorable i alerten el tribunal de conseqüències generalitzades després del veredicte. Per Aida Morales.

 13:52 
Manuel Marchena ordena un recés fins a les 16h. Serà el torn de la defensa de Santi Vila i després l'última paraula dels acusats.

 13:52 
Mariano Bergés conclou: "Bassa no va dur a terme cap conducta que posés en escac el sistema i per això demanem l'absolució".

 13:51 
Mariano Bergés afirma que el departament de Treball no va comprometre patrimoni ni va fer cap pagament en relació a l'1-O.

 13:46 
​​Mariano Bergés: "El 3-O no es pot considerar una part de la suposada sublevació. Era una vaga legal".

 13:46 
Mariano Bergés: "El 3-O va ser una convocatòria legal, tenia a veure amb els drets dels treballadors".

 13:36 
Mariano Bergés assegura que no hi ha cap instrucció a cap director de cap centre perquè faciliti l'obertura del local l'1-O.

 13:36 
​Mariano Bergés: "Bassa mai va impulsar els ciutadans a defensar les escoles l'1-O. Va ordenar que es complissin les disposicions judicials".

 13:33 
Mariano Bergés ressalta que durant el judici només s'ha mencionat "quatre o cinc vegades" Dolors Bassa. "Quines aportacions essencials va fer?", es pregunta l'advocat.

 13:33 
Mariano Bergés: "Bassa no apareix a l'agenda del senyor Jové ni va fer crides a la violència".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació