Dimarts, 18 de juny de 2024
esquí

Els municipis del Sobirà, preocupats per l'avaria al telecadira d'Espot

L’estació segueix tancada mentre Ferrocarrils continua revisant el remuntador per garantir que pot tornar a funcionar amb normalitat

Redacció 5 de febrer de 2019 a les 10:16
Primer pla del telecadira avariat que dona accés a l’estació d’Espot | ACN
El personal del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de l'Ajuntament d'Espot està fent un seguiment diari de l'evolució de l'avaria que, des del cap de setmana passat, afecta el remuntador que dona accés a les pistes d'Espot Esquí i que ha obligat a tancar l'estació fins que es pugui garantir que el telecadira torna a complir les normes de seguretat.

El fet que hagin passat més de tres dies des del moment en què es va produir l'incident ha començat a generar "preocupació" a la zona. Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), empresa que gestiona les instal·lacions, es continua revisant tota la maquinària per comprovar que no hi hagi cap risc i, per tant, poder reobrir l'equipament.


El president comarcal, Carles Isús, ha afirmat que des del territori "no es valora que l'estació quedi tancada" arran de l'incident, motiu pel qual estan fent seguiment de l'avaria tècnica, conjuntament amb l'Ajuntament d'Espot. Per aquest motiu, espera que, en els pròxims dies, les comprovacions que s'estan fent serveixin per concloure que el telecadira pot tornar a donar servei, el que voldrà dir que "la instal·lació funciona correctament".

Isús ha volgut deixar clar que abans de reobrir el remuntandor que dona accés a les pistes cal dur a terme les inspeccions necessàries "per tenir el màxim de garanties de seguretat" i "eliminar qualsevol risc"; tasques que, ha destacat, s'estan duent a terme des d'FGC. En aquest sentit, per tal de valorar l'evolució d'aquest incident i la seva afectació, tenen previst reunir-se properament amb l'Ajuntament d'Espot i els municipis que formen part de la Mancomunitat de les Valls d'Àneu.

Per la seva banda, des d'FGC han insistit que els tècnics continuen fent les revisions que han d'acabar permetent poder reobrir el telecadira amb la garantia que es compleixen tots els requisits normatius de seguretat.

Una cadira despresa

L'incident es va produir divendres passat quan, un cop tancada l'estació i mentre es duien a terme les tasques de manteniment ordinàries, es va detectar que una cadira del remuntador de La Roca s'havia desprès del cable. Davant d'aquests fets, es va obrir un expedient tècnic per poder esbrinar la causa d'aquesta avaria i es va oferir als clients poder anar a esquiar a Port Ainé o retornar-los l'import del forfet.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació