Dissabte, 27 d'abril de 2024
pressupostos joves

S'obre el període per enviar propostes als pressupostos joves del Sobirà

Enguany s'ha fet un augment de 2.000 euros de la partida pressupostària, així que es podran finançar projectes per un import total de 6.000 euros

Ivet Eroles 11 de gener de 2019 a les 11:59
Fragment del cartell promocional de la iniciativa | Oficina Jove del Pallars Sobirà
Els Pressupostos Joves impulsats per l'Oficina Jove del Pallars Sobirà arriben amb una novetat econòmica aquest 2019, ja que la partida ha augmentat 2.000 euros per part de l'Ajuntament de Sort. Per tant, es podran finançar les propostes guanyadores amb un total de 6.000 euros. L'augment pressupostari mostra el "compromís" del Consell Comarcal i l'ajuntament del municipi pallarès en aquesta iniciativa, tal com ha valorat a Pallars Digital Aram López, tècnic de l'Oficina Jove.

Els veïns i veïnes de la comarca poden enviar les seves propostes fins el 31 de gener, per tal de participar activament en el desenvolupament d'iniciatives al territori. Com ja s'ha fet en altres edicions, un cop rebudes les iniciatives, aquestes es revisaran, s'exposaran públicament i s'obrirà una votació per a persones de 12 a 34 anys.

Aquesta és la tercera edició dels pressupostos, que tot i tenir una partida pressupostària discreta, es valoren "molt positivament" per part de l'Oficina Jove, especialment perquè "algunes de les iniciatives que van sorgir en la primera edició s'han consolidat, com és la colla castellera Malfargats del Pallars", exposa Aram López.

Una experiència pionera

López també apunta als reptes de futur, ja que aquests pressupostos estan plantejats per generar un espai estable de participació dels joves. Cal tenir en compte que iniciatives d'aquest tipus habitualment es porten a terme a nivell municipal, per la qual cosa, la dimensió comarcal aporta "complexitat" al projecte, ja que es tracta d'un àmbit territorial més ampli.

Existeixen poques iniciatives similars al territori. Anys ençà, la Seu havia realitzat uns pressupostos participatius en termes generals i enguany la Pobla de Segur impulsa els seus propis pressupostos joves. Així doncs, els pressupostos del Pallars Sobirà són una experiència pionera que avança a base de l'experiència i els anys. En aquest sentit, Aram López ha apuntat que seria interessant que els joves també poguessin participar en uns pressupostos participatius generals, i no tan sols als enfocats a joventut.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació