Divendres, 19 d'abril de 2024
joves

Ja es coneixen els cinc projectes en els que invertirà l'Oficina Jove del Sobirà

Prop de 150 persones participen en la jornada final de votacions dels pressupostos participatius

Redacció 16 d'abril de 2018 a les 11:26
La creació d'una colla castellera era una de les propostes del 2017 | Ajuntament de Sort
Aquest dissabte han finalitzat les votacions dels pressupostos participatius de l'Oficina Jove del Pallars Sobirà. Ho van fer dissabte amb una jornada festiva i una calçotada popular en la qual hi han participat més de 150 joves pallaresos.

En dos fases de votacions, els participants, d'entre 17 i 34 anys, han decidit en quins projectes destinar 2.000 euros de pressupost de l'organisme comarcal. Aquesta quantitat se suma als 2.000 euros que ja van repartir fa unes setmanes els joves d'entre 12 i 17 anys dels instituts de Sort i d'Esterri d'Àneu.

En total són 4.000 euros que s'invertiran en els cinc projectes guanyadors de les 35 propostes presentades. Així, el pressupost de l'Oficina Jove d'aquest any es destinarà a celebrar un taller d'autoconstrucció amb estructures de fusta, a celebrar activitats lúdiques per l'institut d'Esterri d'Àneu, a organitzar classes de fotografia i vídeo, per impulsar la colla castellera del Pallars Sobirà, que va néixer a partir dels pressupostos de l'any passat, i a construir un espai de cafeteria a l'institut de Sort. 

L'objectiu dels pressupostos participatius és impulsar la dinamització juvenil involucrant els joves en tot el procés, fomentant així la corresponsabilitat i la implicació al territori. Des de l'Oficina Jove es va fa una valoració positiva d'aquesta edició dels pressupostos i en destaquen la dinàmica que s'ha generat per consolidar alguns dels projectes que van néixer en els pressupostos de l'any passat, fent referència a la colla castellera Malfargats de Pallars. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació