Dijous, 30 de maig de 2024
pedrasanta

Instal·len càmeres al Pedrasanta de Tremp per dissuadir el vandalisme

S'ha pres aquesta decisió després de detectar en els darrers mesos actes vandàlics a les instal·lacions recentment estrenades

Redacció 8 de gener de 2019 a les 11:51
Inauguració de les obres de remodelació del camp de futbol Pedrasanta | Jordi Uriach
Des de fa uns dies, el camp de futbol Pedrasanta de Tremp disposa de dues càmeres de vigilància. Una decisió presa arrel dels diversos actes vandàlics que ha patit la instal·lació recentment remodelada durant els darrers mesos, com la crema de gespa del camp o l’incendi en una zona arbrada molt propera.

L'Ajuntament de Tremp ha acceptat la petició d'un club local que disposava dels aparells, per tal d'esbrinar qui hi ha al darrera d'aquestes accions. De fet, fa uns set anys es va prendre una decisió similar, arrel d'uns actes vandàlics en relació a unes cadires, que es van arrencar de la graderia i es van llençar al camp. En aquell moment es va aconseguir dissuadir a les persones que tenien aquest comportament.


En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat que recentment a les instal·lacions del Pedrasanta "hem fet una obra important, amb el canvi de gespa i la remodelació del camp de futbol, i ens vam trobar en certs actes de vandalisme". Per aquest motiu, l'ajuntament va acceptar la petició del club local. De fet les càmeres són de la seva propietat.

Tot i acceptar la proposta, Ubach matisa que "des de la secretaria de l'ajuntament hi estem d'acord, però hem començat a fer el procés de legalització de les càmeres". D'aquesta manera, l'ajuntament ha permès la seva col·locació i ha iniciat un procés paral·lel d'acord a la llei de Protecció de Dades.

"Les càmeres ja estan operatives i de moment no hem tingut cap acte més d'aquest tipus", exposa l'alcalde de Tremp. Aquesta decisió s'ha pres després d'executar diferents actuacions, primer amb la Policia Local i després amb els Mossos d'Esquadra, com deixar enceses les llums del camp per evitar l'entrada de persones amb intencions incíviques.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació