Divendres, 19 d'abril de 2024
incendis

L’incendi en un terreny forestal de Tremp podria haver estat provocat

Els Agents Rurals, que han rebaixat de 3.600 a 1.200 els metres quadrats afectats, apunten a la "intencionalitat relacionada amb l’incivisme" com a causa més probable

Jordi Ubach Llorens 4 d'octubre de 2018 a les 09:15
L’incendi que dimarts a la nit va afectar un terreny forestal a la ciutat de Tremp podria haver estat provocat. Aquesta és la principal hipòtesi amb què treballen els Agents Rurals un cop realitzades les primeres investigacions sobre el terreny cremat, que el cos mediambiental de la Generalitat ha rebaixat de 3.600 a 1.200 metres quadrats.

Segons els agents, que han trobat fins a tres punts d’inici del foc, els primers indicis apunten a la "intencionalitat relacionada amb l’incivisme" com a causa més probable de l'incendi. El cos recorda que provocar un incendi pot ser constitutiu de delicte amb penes que poden arribar fins els 20 anys de presó. 
 
El foc va cremar dimarts a la nit en un barranc molt proper al camp de futbol Pedrasanta de Tremp. Tres dotacions de Bombers es van desplaçar fins el lloc dels fets a les 21:31 hores, hora de l’avís, per apagar un incendi que es va donar per extingit en menys de dos hores. El foc es va produir en una zona de vegetació molt espessa i seca. 

Dos focs en tres dies en la mateixa zona

Aquest és el segon incident amb foc en només tres dies dins o prop del camp de futbol de Tremp, una zona adjacent al parc del Pinell molt freqüentada per la gent jove i adolescent.
La instal·lació municipal, que actualment es troba en ple procés de remodelació, va patir un primer incendi el passat dissabte a la nit, quan uns desconeguts van calar foc en un sac d’un material de cautxú destinat a la gespa artificial. Es desconeix, per ara, si els dos incendis estan relacionats.
 

Els Bombers treballant en l’extinció de les flames. Foto: Cedida

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació