Divendres, 26 d'abril de 2024
carreteres

S'invertiran 174.000 euros més a millorar l’accés a Port Ainé després de l’hivern

FGC preveu estabilitzar set talussos que es troben després de la cota 1.600

Redacció 28 de desembre de 2018 a les 12:01
L’estació de Port Ainé a vista d’ocell | @Marcverum
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) invertirà 174.000 euros més a millorar la carretera d’accés a Port Ainé l’any vinent, quan acabi la temporada d’esquí. Es preveu estabilitzar un total de set talussos, que es troben al tram superior de la via, després del pàrquing de la cota 1.600.

Segons informa el diari Segre, fonts de l’empresa pública han assenyalat que “les actuacions vénen definides a partir de la priorització de talussos que fa l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a les revisions rutinàries”, que es duen a terme una vegada al mes. FGC ha assegurat que no hi ha perill de despreniments en aquesta carretera i que les obres en aquesta via es van fent de manera continuada. Tanmateix, en la documentació del concurs per adjudicar les obres consta que d’un dels talussos s’han desprès algunes “pedres a la cuneta”.

Els treballs començaran a la primavera i consistiran en sanejar el pendent per retirar els blocs de pedra més inestables i instal·lar una malla de contenció. Recordem que la carretera ja es va tallar uns dies a finals de setembre per poder reparar-la abans de començar la temporada d'hivern.

L’any passat, abans que comencés la campanya d’esquí, es van destinar 400.000 euros a la millora dels talussos de la via i el 2015 ja es van instal·lar micropilotatges per evitar que s’enfonsés un tram d’aquesta infraestructura, després de que el 2014 l'executiu català es comprometés a invertir 1,7 milions d'euros per garantir la seguretat de la carretera.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació