Dissabte, 27 d'abril de 2024
carreteres

S'inicien obres urgents a la carretera de Llimiana per evitar esllavissades

S'eixamplarà la carretera fins als sis metres, es construiran vorals i es sanejarà l’entorn en un tram de 780 metres

Ivet Eroles 3 de desembre de 2018 a les 12:32
Obres a la carretera d'accés a Llimiana | Ajuntament de Llimiana
La Diputació de Lleida ha començat les obres de caràcter urgent en un tram de 780 metres de de la carretera d'accés a Llimiana, la LV-9121, ja que s'ha detectat inestabilitat i un important risc d'esllavissades de roques.

Segons ha explicat a Pallars Digital Josep Terré, alcalde de la població, queda un tram de 780 metres d'accés al poble que no es va arranjar quan es van fer les últimes obres en aquesta carretera. Dins d'aquest tram "hi ha uns 200 metres amb bastant risc de despreniments importants", explica Terré.

Per aquest fet s'han demanat les obres amb "via d'urgència", degut a les males experiències d'enguany, tant pel risc de quedar-se incomunicats com per evitar que les esllavissades enganxin a alguna persona.

L'actuació va a càrrec de la Diputació de Lleida i es podria allargar entre dos i tres mesos. Les obres es destinaran a eixamplar la calçada fins a sis metres -ara en fa quatre-, construir vorals i sanejar l'entorn per evitar despreniments de roques.

L'ens provincial ja va millorar un tram d'aquesta via fa poc més de dos anys. Una actuació que va suposar eliminar set dels nou revolts de la carretera, en un tram de 1,7 quilòmetres, i en la que s'hi va destinar prop d'un milió d'euros. Ara s’està avançant la tercera actuació que compta amb un pressupost de 700.000 euros i que estava prevista per la primavera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació