Dijous, 25 d'abril de 2024
esllavissada

L'esllavissada d'una gran roca afecta la «font fresca» de Serradell

Les pluges de la primavera, sumades a les primeres glaçades de la tardor, han propiciat aquest nou despreniment, que no ha causat danys personals

Jordi Ubach Llorens 31 d'octubre de 2018 a les 12:04
Imatge del despreniment de Serradell | Ajuntament de Conca de Dalt
Una roca de grans dimensions s’ha desprès aquest dimarts del cingle de Serradell, al terme municipal de Conca de Dalt, i ha afectat la coneguda com la “font fresca”. La pedra ha caigut des d’un punt elevat, molt proper on fa dos anys ja hi va haver una altra esllavissada, i en el seu descens s’ha emportat arbres, vegetació i tot el que s’ha trobat per davant. 

Les intenses pluges caigudes la passada primavera, sumades a les primeres glaçades de la tardor, han propiciat aquest nou despreniment, que no ha causat danys personals. Després de visitar la zona, tècnics de l’Ajuntament han assegurat que aquest no és un fenomen nou ni estrany, però que s’accentua especialment després de períodes llargs de sequera, combinats amb períodes de pluges intenses, sumats a les glaçades que hi ha hagut els últims dies.

Al Pallars són molts els pobles que, com Serradell, estan situats sota o damunt de cingles, com és el cas de Pessonada, Talarn o Llimiana, per posar alguns exemples. Els tècnics alerten del perill que això suposa, però ho relativitzen i asseguren que el perill de despreniment "sempre hi és” en municipis situats en zones de muntanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació