Divendres, 26 d'abril de 2024
caça furtiva

Els Agents Rurals detecten un nou cas de caça furtiva al Sobirà

Van enxampar un caçador matant un isard en una batuda en el marc d’una operació conjunta a tot Catalunya

Ivet Eroles 30 de novembre de 2018 a les 09:53
Els Agents Rurals han tancant una investigació per determinar l'autor de la caça furtiva d'un isard al Pallars Sobirà, dins la Zona de Caça Controlada de Sort, Soriguera i Rialp.
 
En declaracions a Pallars Digital, la cap regional dels Agents Rurals al Pirineu, Anna Servent, ha explicat que el caçador va matar l'animal en una batuda, però els isards no es poden caçar en batudes, sinó per acostament. Es tracta d'una femella i al responsable se li ha decomissat l'arma i rebrà una sanció econòmica un cop s'hagi fet la valoració de l'animal.

Els Agents Rurals han augmentat el control de la caça de la població d'isards per ser una espècie emblemàtica del Pirineu i actualment molt cotitzada. En aquest moment els animals es troben en època de zel i és més fàcil caçar-los. A més, cal tenir en compte que ara han baixat de cota a causa de l’arribada de la neu als cims més alts.

Durant els serveis preventius de furtivisme i control de l'activitat cinegètica, el cos també ha denunciat la manca de la guia de l'arma i la no utilització de l'armilla reflectant, que es tracta d'una "prioritat en tema de seguretat”, segons Servent. Tal com informen els agents, en el cas de no trobar un responsable individual dels fets, això podria comportar una responsabilitat solidària per la resta de participants de la batuda, entre altres mesures.

Posteriorment, els Agents Rurals han protagonitzat diferents inspeccions en diferents àrees privades de caça del Pallars, una operació conjunta a tota Catalunya per promoure la caça segura. Arreu del territori català, s'han fet 340 inspeccions amb un total de 24 denúncies.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació