Divendres, 19 d'abril de 2024
caça

Els Agents Rurals lluiten contra una sofisticada xarxa de caçadors furtius al Pallars

Està formada per un mínim de set persones de Jerez de la Frontera, Madrid i Barcelona i compten amb el suport de veïns de la zona

ACN 25 de gener de 2018 a les 10:18
Material localitzat en l’ultima intervenció el passat novembre | Agents Rurals
Els Agents Rurals estan centrant els seus esforços en lluitar contra una sofisticada xarxa de caçadors furtius al Pallars Sobirà. Per ara en tenen localitzats un mínim de set, que operen bàsicament a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars. Es tracta de ciutadans de Jerez de la Frontera, Madrid i Barcelona, connectats entre ells, amb alt poder adquisitiu i el més preocupant: cacen il·legalment amb la col·laboració de veïns de la zona.

A través de les xarxes socials els Agents Rurals han pogut comprovar la relació entre tots aquests furtius. A tots ells els han enxampat in fraganti en alguna ocasió i han hagut de fer front a sancions que oscil·len entre els 2.000 i els 3.000 euros per aquestes infraccions. Més que les sancions econòmiques el que molesta a aquests furtius és la retirada del permís de caça.

La Llei de caça és del 1970 i les sancions que contempla per aquests casos de caça il·legal, moltes vegades, són inferiors, a preu que els suposa comprar un trofeu al coto de caça i fer-ho legalment. Una manera de lluitar contra els furtius seria endurir les sancions econòmiques, segons els Agents Rurals que es dediquen a fer front a aquesta pràctica.

Aquests grups organitzats arriben de fora de Catalunya per caçar il·legalment isards, muflons o cabirols amb armes prohibides. L'última actuació contra grups organitzats de furtius va ser a mitjans de novembre quan es van denunciar tres homes a Alins, on havien abatut quatre muflons i un isard, tots mascles, dins la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars. 

​Els furtius duien una arma amb un silenciador acoblat per evitar ser detectats pel so que produeixen els trets i un aparell de visió que juntament amb les característiques de l'arma els permetia fer captures a molta distància. Són perillosos, a més, perquè se salten els dispositius d’aturada dels Agents Rurals. 

Els Agents seguiran amb els controls per intentar frenar aquesta pràctica i demanen la col·laboració ciutadana per localitzar caçadors furtius, ja que, per la manera com es mouen per la muntanya, són de difícil localització, i en canvi sí que poden ser vistos per excursionistes, escaladors, esquiadors de muntanya o usuaris del medi natural en general.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació