Divendres, 26 d'abril de 2024
mines

La Diputació mostra la seva «preocupació» per les investigacions mineres al Pallars

També defensa per unanimitat que AMPES, AFES, ajuntaments i consells comarcals puguin optar a la gestió directa dels menjadors escolars

Redacció 24 de novembre de 2018 a les 08:34
La taula presidencial de la Diputació de Lleida, aquest divendres | ACN
El primer ple ordinari de la Diputació de Lleida amb Rosa Maria Perelló com a nova presidenta ha aprovat parcialment una moció de la CUP per posar de manifest la “preocupació" en relació a les investigacions mineres dels darrers mesos al Pallars Sobirà.

Així mateix, també s'ha debatut una moció presentada pel PSC sobre el conegut com a decret de menjadors escolars i s'ha demanat per unanimitat al Departament d'Ensenyament que la nova regulació legal permeti també a les AMPES, AFES, ajuntaments i consells comarcals optar a la gestió directa dels menjadors, com fins ara.

Finalment, també en l'àmbit d'ensenyament, ha prosperat una segona moció d'Unitat d'Aran i el PSC on s'ha demanat revertir les retallades i incrementar les dotacions de professorat a comarques on han davallat com ara les Garrigues, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

D'altra banda, el membre d'Unió de Pagesos i regidor d'Alpicat (Segrià), Josep Cabré, ha pres possessió com a nou diputat de la CUP en substitució de Joel Jové que va plegar al setembre per motius laborals. En la seva primera intervenció, Cabré ha demanat celeritat en la investigació sobre el cas de corrupció a la corporació.

A favor de l'elaboració d'un pressupost per la 2019 "just i equitatiu"

El ple ha aprovat per unanimitat de tots els grups una moció presentada per ERC a favor de l'elaboració d'un pressupost per al 2019 “just i equitatiu". Al text s'ha acordat constituir una comissió tècnica i política de treball formada per tots els grups de la corporació amb l'objectiu d'elaborar, a partir d'una proposta inicial, els comptes per a l'any que ve per possibilitar el futur Pla Estratègic de Subvencions per l'exercici 2019

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació