Dissabte, 27 d'abril de 2024
cinema

El «Curtàneu» projectarà 40 curtmetratges a les Valls d'Àneu

Amb l’objectiu d’obrir-se a nous públics i promocionar el territori, la mostra oferirà una sessió de curts a la Residència de Gent Gran d’Esterri d’Àneu i col·laborarà amb productors alimentaris de la zona

Redacció 8 de novembre de 2018 a les 12:31
Imatge del curtmetratge | Curtàneu
La 3a edició del Festival Internacional de Curtmetratges Curtàneu, que se celebrarà en vuit espais diferents de les Valls d’Àneu des de demà i fins diumenge, projectarà una quarantena de curtmetratges en 12 sessions (incloent les especials). Entre ells, destaquen dos curts guanyadors dels Oscar 2017 en les categories de ficció i animació.

Un d'ells és l’obra hongaresa Sing (Mindenki), que presenta la història d’una nena que intenta adaptar-se a la seva nova escola cantant al cor. L'altre film premiat és Dear Basketball, que narra la trajectòria esportiva de Kobe Bryant, un dels jugadors de bàsquet més famosos de la NBA. Un altre dels curtmetratges destacats d’enguany és Are you Volleyball?, una peça iraniana en la qual l’esport es converteix en protagonista i serveix per unir dos col·lectius: un grup de militars i un altre de refugiats.

Estrena d'un curt KM0

Aquest 2018, el Curtàneu ha estat reconegut com a membre del Catalunya Film Festivals, del qual formen part certàmens com el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges.

Una de les promotores del festival, Gemma Tizon, explica que uns dels objectius del Curtàneu és fer difusió del territori perquè la gent el conegui i s’animi a visitar-lo. Tizon comenta que “el Curtàneu és una autopista en dos sentits: portar cinema de qualitat al territori, a la vegada que es promociona”. Un exemple d’aquest esperit el representa Romànic Secret, un curtmetratge d'Antoni Anyó localitzat a les Valls d’Àneu que s’està acabant per intentar estrenar-se a la mostra.


Amb la intenció de fer arribar els curtmetratges a més públics de l’entorn rural, el festival projectarà per primera vegada una sessió a la Residència de Gent Gran d’Esterri d’Àneu. En les dues primeres edicions, el cinema també es va poder veure a l’escola i a l’institut de la localitat. A més, aquesta edició es clourà amb un tast alimentari de productes de KM0 i un sorteig de llibres, forfets i altres regals.

Enguany el Curtàneu s’allargarà en el temps amb sessions al desembre i a l’estiu. Així, el 15 de desembre tindrà lloc a l’Auditori de MónNatura Pirineus, a Son, una sessió especial en motiu de la celebració del dia Internacional del Curtmetratge, coincidint amb un dels dies més curts de l’any. D’altra banda, l’estiu del 2019 el Curtàneu tindrà dues sessions especials a l’Alt Àneu i a Escaló.
 

Consulta el programa complet del Curtàneu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació