Dissabte, 27 d'abril de 2024
port de la bonaigua

El secretari d’Infraestructures visita les obres del Port de la Bonaigua

S'està eixamplant la carretera i instal·lant un sistema de barreres antiallaus

Redacció 23 d'octubre de 2018 a les 10:41
Isidre Gavín visita a les obres de la C-28 | Territori i Sostenibilitat
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat recentment les obres que està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat al Port de la Bonaigua per a millorar el traçat de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.

Els treballs, que compten amb una inversió de 6,9 milions d'euros i tenen un termini d’execució de 15 mesos, estan distribuïts entre les temporades de primavera i estiu fins al 2020, per adaptar-se a les condicions meteorològiques de la zona.
 
Tal com hem informat en aquest digital, l’actuació de condicionament abasta el tram d’uns quatre quilòmetres situat entre l’anomenat revolt del Tonyon i el límit comarcal, poc abans del Port de la Bonaigua. Actualment, es fan talls cada mitja hora per donar pas a la circulació.

Paraallaus a la C-28

L'actuació eixamplarà la carretera fins a obtenir una calçada de set metres i mig metre més de berma per la barrera de seguretat i una cuneta transitable d'un metre d'amplada. Per minimitzar els moviments de terres i l’impacte ambiental, s’han previst diverses estructures i actuacions.  
  
A la mateixa C-28, el Departament té en fase avançada d’execució les obres d’instal·lació d’un sistema de barreres antiallaus a la zona del Cap de Comials. Aquesta obra compta amb un pressupost de 3,4 milions d'euros. L’actuació vol minimitzar l’afectació derivada de les particularitats climàtiques d’aquesta àrea de muntanya, on es produeixen periòdicament allaus de neu que afecten el trànsit i sovint comporten el tancament del Port de la Bonaigua.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació