Dilluns, 29 d'abril de 2024
museus

L'Ecomuseu acollirà col·lectius del Raval en una trobada intercultural

L'acció forma part d'un pla pilot que promou els museus de Catalunya com a espais d'intercanvi i de relació cultural

Redacció 19 d'octubre de 2018 a les 12:07
Imatge del projecte Abuab-Portes-Puertas | Abuab-Portes-Puertas
Aquest cap de setmana, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu s'hi donarà lloc una trobada intercultural on participaran diferents col·lectius del Raval (Barcelona), dins d'un pla pilot que entén els museus com a llocs d'intercanvi cultural i reforça la funció social dels museus catalans.

Una vintena de persones residents al barri del Raval de Barcelona, de col·lectius i associacions diverses com l'associació gitana Carabutsí, un grup de refugiats del conflicte armat a Síria i membres del col.lectiu Confianza, visitaran les Valls d'Àneu dins del projecte Abuab-Portes-Puertas, que vol transformar els equipaments en espais de convivència social.

Segons ha explicat el director de l'Ecomuseu, Jordi Abella, "utilitzar els museus com a eina per mitigar l'exclusió social i com a instruments de cohesió és una fita que com a professionals hem de poder assolir, i aquest projecte ens pot ajudar a fer-ho". 

El projecte podria ampliar-se a tota Catalunya

Abuab-Portes-Puertas comença el seu recorregut a l'Ecomuseu, però en una segona fase podria ampliar-se a la resta de museus de Catalunya per tal de convertir els museus en espais "d'interconnexió social". 
 

Visita teatralitzada a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Foto: Ecomuseu


Al llarg del cap de setmana, l'Ecomuseu mostrarà el patrimoni de les Valls d'Àneu, amb un relat adaptat als i les visitants. El dissabte a la tarda es faran diferents presentacions dels col.lectius participants i l'economista Nazrul I. Chowdhury farà una xerrada sobre els microcrèdits socials. A la nit, els i les participants oferiran una mostra de la seva tradició musical en el Festival ABUAB, que estarà obert a tothom. Fruit d'aquest intercanvi, es realitzarà un documental que narrarà l'experiència i que s'utilitzarà com a eina de difusió del projecte. 

La iniciativa és una col·laboració entre l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Grup d'Arqueologia de les Dinàmiques Socials del Consell Superior d'Investigacions Científiques a Barcelona, el Casal de Barri Folch i Torres, el Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el projecte "Confianza", l'Associació Carabutsí, l'Associació Interacció,  l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i compta amb la col·laboració del museòleg Isber Sabrine, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de Global Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació