Dijous, 25 d'abril de 2024
municipis

El president de l’Associació Catalana de Municipis visita el Pallars Jussà

El Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà aprova la moció en relació a la titularitat de les carreteres d’accés als nuclis habitats

Redacció 19 d'octubre de 2018 a les 10:52
Saldoni va participar al Consell d’Alcaldes del Jussà | ACM
El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, ha visitat aquesta setmana el Pallars Jussà per participar a la sessió del Consell d’Alcaldes de la comarca. La visita s'emmarcava en la ronda de trobades per escoltar els alcaldes i alcaldesses del territori que s'ha iniciat en les darreres setmanes. 

La trobada va servir per parlar de la futura Llei de Territori i contemplar les particularitats de la comarca perquè la nova normativa les contempli. "Hem d'aconseguir que aquesta llei contempli les realitats que hi ha arreu del país, perquè no té res a veure el que ens trobem a la comarca del Pallars Jussà, amb el que ens trobem al Vallès Occidental, al Baix Llobregat o a les Terres de l'Ebre", va explicar Saldoni. 

En aquest sentit, els alcaldes del Pallars Jussà van expressar a Saldoni el seu malestar per la manca d'informació sobre la Llei i perquè no se’ls havia tingut en compte en la confecció del Pla director urbanístic de revisió de sòls no sostenibles, que ha de servir per evitar o redimensionar la urbanització de sectors de sòl urbanitzable que no s’han arribat a desenvolupar.

Saldoni ha remarcat la voluntat de fer veure a la Generalitat la realitat diferent de cada municipi i que a través seu puguin tenir veu tots els municipis de Catalunya, sobretot aquells més petits.

Aprovada la moció sobre camins

El Consell d’Alcaldes, que es va celebrar dimecres, també va aprovar la moció en relació a la titularitat de les carreteres d’accés als nuclis habitats, un punt que ja va comptar amb el vist-i-plau, fa uns mesos, del plenari del Consell Comarcal del Pallars Jussà i que segons ha explicat el president de l’ens comarcal, Constante Aranda, recolzen la majoria dels ajuntaments de la comarca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació