Dilluns, 29 d'abril de 2024
port de la bonaigua

Comencen les obres a la «corba de Tonyon», al Port de la Bonaigua

Els treballs de millora obliguen a tallar i donar pas cada trenta minuts en horari diürn

Redacció 17 d'octubre de 2018 a les 09:53
Zona on s’actua al Port de la Bonaigua | Territori
El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha iniciat els treballs de millora de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. L’actuació de condicionament abasta un tram d’uns 4 quilòmetres situat entre l’anomenada “corba de Tonyon”, al quilòmetre 42 i el límit de comarca, ubicat al quilòmetre 46, poc abans del Port de la Bonaigua.

Les obres, que van començar a mitjans de setembre, obliguen a tallar i donar pas cada trenta minuts en horari diürn i segons el Servei Català de Trànsit, la circulació està restringida a vehicles pesants articulats.

Les obres consistiran principalment en l’eixamplament de la carretera fins assolir una calçada de 7 metres –3,5 metres d’amplada per carril de la circulació–, més 0,5 metres de berma on col·locar la barrera de seguretat i una cuneta transitable d’1 metre d’amplada. La inversió és de 6,9 milions d’euros i té un termini d’execució de 15 mesos, tot i que es repartiran en tres anys per adaptar-se a la meteorologia de la zona.

Per minimitzar els moviments de terres i, en conseqüència, l’impacte ambiental, s’han previst diverses estructures. Així, es construiran 17 murs d’escullera, amb alçades que en general varien entre els 1,5 i els 3,5 metres. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació