Diumenge, 5 de maig de 2024
Turisme Sostenible

Els Consells Comarcals del Pallars participen en unes jornades de turisme sostenible a França

El seminari "Experiències de mobilitat per un turisme sostenible" ha aplegat un centenar de persones provinents de cinc territoris

Redacció 3 d'octubre de 2018 a les 09:43
Deu empresaris i empresàries del Pallars han assistit a les jornades | CCPJ
Els Consells Comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà han coorganitzat les jornades “Experiències de mobilitat per un turisme sostenible" a la localitat francesa de Tautavel, que sota el context del projecte GPS Turisme (Green Pyrenees Slow Tourism), han mobilitzat un centenar d'actors i empresaris del sector turístic procedents de cinc zones diferents. 

Els presidents dels dos Consells Comarcals, Constante Aranda, del Jussà, i Carles Isús, del Sobirà, han encapçalat una delegació de deu empresaris i empresàries de les dues comarques, entre elles la pallaresa Núria Martí, de l'agència Pirineu Emoció, que com a ponent del seminari ha presentat les experiències generades a partir del tren turístic dels llacs.

Cooperació transfronterera per un turisme de qualitat

El projecte GPS Turisme promou actuacions en els diferents territoris mitjançant la creació i difusió de productes turístics i trobades d’intercanvi d’experiències, entre els quals s’hi troben el Parc Natural i Regional dels Pirineus Catalans, la Valle D’Agly, la Valle de Gave, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins el programa Interreg Poctefa V-A Espanya/ FRANÇA, cofinançat en un 65% amb fons europeus FEDER i la resta a través del pla de foment turístic de la Generalitat de Catalunya i petites aportacions per part dels Consells Comarcals. Als dos Pallars, el projecte suposa una dotació de 2 milions d’euros, dels quals repercuteix un 35% al Pallars Jussà i un 25% al Pallars Sobirà.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació