Dimarts, 14 de maig de 2024

Lola Abelló Planas - Articles d'opinió

Nascuda a Barcelona (1949) i trempolina d’adopció. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, comença el doctorat en Lingüística i Comunicació i dedica tota la vida a l’Educació en diverses vessants: escola, recerca, televisió, ràdio i mestra a l’Escola Valldeflors fins a la jubilació. Implicada en el voluntariat des de l’AMPA de la seva filla a la presidència estatal, la CEAPA. Ara en l’Associació de Dones Rosa d’Abril i col·labora amb el Centre de Recursos i l'IEI. Ha estat regidora de l’Ajuntament de Tremp per Compromís per Tremp i actualment Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran.

24/04/2024
«És freqüent que els economistes no contemplin la cultura com a negoci, però és un pol d’atracció sense variacions climatològiques i que alimenta les diferents facetes de les persones»
03/04/2024
«L’escola rural pot esdevenir un laboratori d’innovació si posem tots els mitjans necessaris. Cal invertir en educació i si no, prova en ignorància i ja veuràs!»
28/02/2024
«Estem vivim un canvi demogràfic que ens porta a una desigualtat en què s’incrementa la pobresa infantil i també es crea desnivell entre centres educatius fins i tot entre públics»
10/01/2024
«Potser és el moment de fer una reflexió sobre el paper mediador de l’adult entre les pantalles i els infants: apagar el botonet i llegir junts pot ser més profitós»
05/12/2023
«Convé molta cultura que provoqui la reflexió i promogui escarbar en la memòria històrica: perquè el silenci és l’oblit, i no podem oblidar»
23/10/2023
«El que els menors veuen a Internet, el que llegeixen, el que fan, el que diuen, forma part del seu desenvolupament emocional, del seu creixement moral i de la seva transformació cognitiva»
15/09/2023
«L’esport i, particularment el futbol, té pendent portar a terme polítiques antisexistes i actuar com a espai educador en la igualtat d’homes i dones»
20/06/2023
«No valen promeses a llarg termini: els camins els transitem cada jornada, les portes dels comerços les aixequem cada matí i la capitalitat de Tremp s’escola per les clavegueres»
04/05/2023
«El debat està obert: ningú està disposat a deixar cap dels artefactes que ens ofereix la tecnologia, per tant, necessitem energia i a més renovable per fer la transició»
19/04/2023
«La reescriptura d'obres literàries per adaptar-les als nous lectors està afectant a la producció actual, perquè condiciona una autocensura que es va estenent com una taca d’oli»
Pàgina 1 de 2