Diumenge, 28 d'abril de 2024
El Pallars opina

Els cansats fan la feina

«En aquests moments, més que mai, els pallaresos no podem ser còmplices d’aquells que varen beneir un 155 contra les nostres institucions, desposseint-nos del nostre autogovern»

Carmina Castellví VallverdúPallars | 20 de març de 2024 a les 09:09
Estem cansats, exhaurits, esgotats, fatigats, afeblits, aplanats, rebentats, lassats, desfets, aixafats, decandits, defallits, farts, avorrits, fastiguejats, atabalats, amoïnats, pesats, fastiguejats i tots els altres adjectius que puguem trobar a qualsevol diccionari de sinònims quan ens diuen que tornem a anar a eleccions.

Comencem doncs campanya electoral, si és que mai hem deixat d’estar-hi, amb les eleccions al Parlament i després, al juny, les Europees, així ens plantarem, amb sort, a l’estiu amb la formació de Govern de la Generalitat.

Als darrers anys portem una mitjana de dos comtesses electorals per any, i la desafecció política és cada vegada més evident, però el cansats fan la feina i, malgrat que a alguns els molesti que votem, hem d’exercir el nostre dret de votar un cop més, per molt tips que estiguem. 

Qui no voti, que desprès no es queixi del resultat o dels pactes post electorals.

Fent un cop d’ull a la participació de les tres darreres eleccions al Parlament (2015-2017-2021) s’observa que la participació al Pallars ha estat més alta que la mitjana a Catalunya i també es constata que el vot ha anat a parar majoritàriament a les opcions polítiques independentistes.  

En aquests moments, més que mai, els pallaresos no podem ser còmplices d’aquells que varen beneir un 155 contra les nostres institucions (i que, de fet, van tenir una participació entusiasta i pro activa alhora d’aprovar-lo), desposseint-nos del nostre autogovern. 

Ara diuen que volen governar-nos, que treballaran per Catalunya, però hem de preguntar-nos: quin respecte tindran per les nostres institucions aquells sucursalistes que avalen el que diu l’amo de Madrid? 

Estem desil·lusionats amb els partits independentistes, sí; no ens agraden, no ens sentim identificats, volem castigar els nostres representants perquè ens sentim decebuts... Aquests sentiments són legítims, però el que ja estem sentint per part dels que es proclamen triomfadors és que han guanyat Catalunya i que han acabat amb l’independentisme. 

Cal no oblidar que aquests són els mateixos que al 2017 aplaudien a l’hemicicle del Parlament quan, als diputats i diputades de Junts pel Sí i de la CUP, ens deien que ens portarien a la presó, perquè per a ells és un delicte complir amb un programa polític que havia estat votat majoritàriament pels catalans.

I tampoc podem deixar de banda que han estat còmplices de la repressió contra l’independentisme exercida per tots els poders de l’Estat, tant els legals com els il·leGALs.

Front aquesta gent hem de reivindicar el nostre compromís per una Catalunya lliure i reeditar campanyes com la de I’m a catalan with a vote and I’m not afraid to use it, idea del dissenyador Josep Maria Ganyet i l’il·lustrador Jordi Calvís, inspirat en una escena de la pel·lícula “Pulp Fiction”.

Doncs això, com deia el lema d’aquella campanya: "sóc una catalana amb un vot i no em fa por usar-lo".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Carmina Castellví Vallverdú
Nascuda a Lleida l’any 1967, pallaresa d’adopció, advocada en exercici i SAT del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Compromesa amb el país i amb la independència de Catalunya, ha participat activament com a activista de base en la territorial de l’ANC del Pallars Sobirà i com a presidenta de la seu territorial al Pallars d’Òmnium Cultural. També va ser diputada del Parlament de Catalunya en la XI Legislatura (2015 a 2017) com a independent, en la formació Junts Pel Sí.
Més articles de l'autor
16/04/2024

Hi ha amics íntims, amics, coneguts, adversaris, enemics, enemics mortals i companys de partit

20/03/2024

Els cansats fan la feina

22/02/2024

Revolució pagesa? Sí! Revolució rural? També!

17/01/2024

Es busca pis

12/12/2023

Perseguits

14/11/2023

A voltes amb l'amnistia

Participació