Dijous, 25 d'abril de 2024
editorial

La gran oportunitat del Pallars

«La crisi del coronavirus està provocant un canvi de model profund que bufa al nostre favor, i cal estar amatents per aprofitar-ho»

Jordi Ubach Llorens 29 de setembre de 2021 a les 20:20
Estem vivint un moment clau de la nostra història. La pandèmia ens ha canviat en tots els sentits. Ha suposat un daltabaix per a moltes famílies, especialment per aquelles que han perdut algun ésser estimat, però també ha donat a moltes persones -inclosos els mateixos pallaresos- la possibilitat de redescobrir el Pallars i tot allò que atresora. La Covid i els seus efectes encara no quantificables han facilitat que molta gent es plantegi tornar a connectar amb si mateixa, amb la natura, amb la humanitat perduda. Ha permès retallar-li un cert marge al temps, cada cop més escàs, per trobar un benestar que les grans ciutats ja fa anys que no poden garantir.

El Pallars té al davant una gran oportunitat, n’estic convençut. La crisi del coronavirus està provocant un canvi de model profund que bufa al nostre favor, i cal estar amatents per aprofitar-ho. És hora, doncs, d’empoderar-nos, de creure’ns tot el potencial que tenim, donar-li valor i, entre tots, saber-ho gestionar sense deixar de defensar els nostres interessos. Per això, i perquè els nostres més de vuit anys d'existència ja ens permeten poder mirar enrere i agafar una certa perspectiva, aquest nou curs a Pallars Digital iniciem una nova etapa amb la intenció de créixer, ampliar horitzons i consolidar el nostre lideratge. I ho fem amb novetats importants.

D’entrada, hem reforçat la plantilla amb la incorporació d’en Tomàs Garcia Espot, un jove periodista enamorat del Pallars i del seu estimat Salàs, on resideix, i que tot i la seva joventut, ja fa temps que demostra en aquest mitjà les seves grans aptituds periodístiques. A més de Pallars Digital, aquesta temporada el podeu seguir diàriament a Ràdio Tremp, on també participa en espais com l’Aquí, a l’Oest o al programa esportiu dels dilluns Tremp en Joc. La incorporació d’en Tomàs aporta al diari talent i rigor, us ho puc garantir.

Ampliar l’equip humà ens permet oferir nous continguts. Ja ho hem pogut constatar amb l'Aixaldes, la nova secció que hem estrenat aquest mes de setembre. L’objectiu del nou espai és convertir-se en l'altaveu de la història, la cultura, les tradicions i el patrimoni del Pallars. Mensualment hi anirem recollint reportatges que estem convençuts que us remouran. A més, aquest nou curs també hem reactivat les entrevistes mensuals, les quals hem iniciat amb una conversa amb en Sisco Farràs. Com podeu comprovar, hem activat també els editorials, amb l’objectiu de generar opinió i debat sobre els temes que més afectació tenen i tindran en els pallaresos els propers anys. 

I en estat embrionari, estem gestant altres projectes que encara no us podem detallar però que, sens dubte, reforçaran el nostre mitjà. Un d’aquests té a veure amb el món empresarial, un sector sovint menyspreat. Els autònoms, els emprenedors i les empreses -petites, grans o mitjanes- són el motor de la nostra economia i crec que mereixen que els donem veu. Els propers mesos, per tant, els sectors econòmics pallaresos tindran un espai a Pallars Digital on fer-se sentir i on crear xarxa empresarial. Però no ens aturarem aquí.

Treballem des del primer dia amb el compromís de fer al Pallars un periodisme honest. Tenim clar que la informació de proximitat no és només un dret essencial i un servei públic, especialment en comarques històricament marginades com són les nostres. Pensem que també contribueix a preservar la memòria col·lectiva i a crear comunitat. Per tot això, i perquè creiem en el nostre ofici, continuarem esforçant-nos dia a dia per seguir fent un periodisme compromès i rigorós. 

En aquest primer editorial, per últim, no em voldria oblidar de vosaltres, els lectors, i de la confiança que heu dipositat en el diari Pallars Digital des d’aquell ja llunyà 27 de maig de 2013. Sou la nostra gran vàlua, el motiu pel qual seguim fent periodisme en un temps tan convuls com l'actual. Tanmateix, serveixin també aquestes línies per animar-vos a que sigueu crítics amb nosaltres, i que ens ho feu saber. Només des de l’autocrítica i la voluntat de millora es pot créixer de manera sana i responsable. I aquest és el nostre compromís: continuar oferint al Pallars un periodisme útil i de qualitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Jordi Ubach Llorens
Nascut l’any 1985 a Tremp, Jordi Ubach Llorens és llicenciat en Periodisme per la Universitat Rovira i Virgili i diplomat en Magisteri d’Educació Física per la Universitat de Lleida. Tot i iniciar la seva trajectòria professional com a mestre al Pallars, la vocació periodística el va portar a crear l’any 2013 el diari Pallars Digital a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, del qual és director. Des del juny de 2017 és també coordinador de Ràdio Tremp, on edita els informatius i els butlletins diaris. També ha treballat de reporter a Pirineus Televisió entre els anys 2014 i 2016 i de corresponsal al Pallars al diari El Punt Avui del 2016 al 2018. És membre col·legiat del Col·legi de Periodistes de Catalunya. A Twitter: @jubach12
Més articles de l'autor
29/09/2021

La gran oportunitat del Pallars

Participació