Divendres, 26 d'abril de 2024
diada 2018

Vuit autocars pallaresos assistiran a la manifestació de la Diada a Barcelona

Quatre d’ells ho faran des del Pallars Jussà i els quatre restants des del Sobirà

Redacció 10 de setembre de 2018 a les 13:12
Els pallaresos tornaran a participar massivament en una Diada | ANC
Quan falta només un dia per la Diada Nacional de Catalunya, ja són més de 400.000 les persones que s’han inscrit a la mobilització de l’11 de setembre d’enguany, segons van informar ahir fonts de l’ANC, entitat que organitza l'acte junt amb Òmnium i l’ACM. Segons el recompte, ja hi ha més de 1.350 autocars contractats, dels quals 9 partiran des de les comarques pallareses.

Concretament són quatre els autocars que prendran sortida des del Pallars Sobirà en destinació a Barcelona. Un d’ells, organitzat per la delegació comarcal de l’Assemblea, dos més pel PDECat -un dels quals és de petites dimensions- que també faran aturada al Pallars Jussà i un quart autobús que s’està organitzant a nivell particular que compta ja amb 35 places i que encara en té de disponibles.

Pel que fa al Pallars Jussà i segons han detallat fonts de l’ANC de la comarca, l’entitat ha pogut omplir tres autocars per participar a la manifestació de la Diagonal. A més, s’està mirant d’omplir un quart vehicle també a nivell particular. En total, doncs, vuit autocars plens de pallaresos que, fidels a la cita, participaran un any més en una manifestació que es preveu novament multitudinària.

Reivindicació de l’1 d’octubre

La mobilització d'enguany recorrerà l'avinguda Diagonal de Barcelona sota el lema "FemLaRepúblicaCatalana", amb una "onada de so gegant" per simbolitzar el clam social per fer efectiu el mandat de l'1-O. Pel que fa als trams de la manifestació, la majoria tenen l'ocupació "alta" o "quasi plena", i ja no n'hi ha cap amb la franja de "mitja" disponibilitat. Dels 37 trams, una desena ja estan completament "plens".

Les entitats organitzadores pretenen crear una "onada de so gegant" que recorri tota la Diagonal. Així es demanarà als manifestants que facin silenci a les 17:14 hores de dimarts que ve, 11 de Setembre. L'onada de so recorrerà tots els trams -del 37 cap enrere-, des del carrer Castillejos fins a Palau Reial. A mesura que avanci, els manifestants hauran d'aixecar les pancartes i banderes i cridar per fer possible aquesta onada de so.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació