Dijous, 25 d'abril de 2024
ajuntament de la pobla de segur

La Pobla votarà en una consulta si rebateja el passeig Josep Borrell

El plenari d’aquest divendres ha aprovat la moció presentada per Esquerra

Redacció 8 de setembre de 2018 a les 10:53
Imatge del plenari d’aquest divendres | ERC
L’Ajuntament de La Pobla de Segur ha aprovat aquest divendres en sessió plenària la moció d’ERC, que governa amb majoria absoluta al municipi, que proposava convocar una consulta per decidir si el passeig Josep Borrell i Fontelles manté el nom del ministre d’Exteriors. La moció ha tirat endavant amb cinc vots d’Esquerra, dos del PDECat i un en contra, el del regidor del PSC. 

Els republicans plantejaven inicialment una consulta ciutadana per escollir entre seguir amb el nom actual o canviar-lo per “1 d’octubre”, “Mossèn Rafel”, “Oriol Junqueras”, però finalment s’ha optat per donar “1 d’octubre” com a opció. De la seva banda, el grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) veu “oportunista” la proposta i considera “que té com a principal objectiu, no només mantenir, sinó augmentar la crispació”.

El nom del passeig Josep Borrell i Fontelles, dirigent socialista originari de la localitat, ha generat protestes en els darrers mesos, fins al punt que una de les plaques de la via va desaparèixer. Tot i que en el text presentat pels republicans per argumentar la idoneïtat de convocar una consulta ciutadana sobre el tema es parla del "rebuig" d'una part dels veïns, també es fa referència a la voluntat d'altres de "mantenir-lo".

El consistori està format per onze regidors, sis d’ERC, quatre del PDECat i un del PSC. A la sessió d’aquest divendres ha faltat l’alcalde, que està de baixa, i dos regidors del PDECat, que estan de vacances. Segons fonts d’Esquerra Republicana, es preveu que la consulta es pugui realitzar abans que acabi l’any. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació